Ersättning från SJ

Kommer ni ihåg att jag vid ett par tillfällen tidigare skrivit om att jag ansökt om ersättning för SJs resegaranti när ett tåg jag åkte med i somras? Senast jag skrev om det var för en månad sedan, och då hade jag fortfarande inte hört ett pip om vad som hände med min ansökan. Jag skickade därför in ett nytt ärende till deras kundtjänst där jag frågade hur lång tid det skulle ta. Både vid min ansökan om resegaranti och min fråga till kundtjänst besvarades automatiskt, så här:

Hej ,
Tack för att du har kontaktat oss på SJ. Vi tar hand om ditt ärende och återkommer till dig så snart vi kan och ber dig därför att invänta vårt svar.
Ditt ärendenummer är XXX. Använd detta nummer som referens om du behöver kontakta oss.
Det här är ett automatiskt meddelande som inte går att svara på.
Vänliga hälsningar
SJ

Men nu har de äntligen fått tummen ur och svarat. Svaret var fint, de hade gjort fel och bad om ursäkt.

Vi ber om ursäkt, ditt ärende handlades den 6 september men vi har missat att skicka svaret på mailen, vi har nu skickat mailet och beklagar verkligen dröjsmålet.

Tåg. SJ och ersättning för resegaranti verkar gå dåligt.

Betalningen, nja… Jag hade ansökt om ersättning för hela summan i form av ett värdebevis, för när man ansöker om kontant betalning får man bara halva summan. Men icke sa nicke, jag kommer att få halva summan insatt på mitt konto med motiveringen:

Du har sökt ersättning i form av ett värdebevis för resan här nedanför, men förseningen orsakades till största del av en annan part än SJ. Vi ersätter dig då med kontanter, enligt branschstandard. Tåget försenades i huvudsak pga problem i den övergripande styrningen av tågtrafiken.

Hälften av det jag betalade, alltså. Trots att jag var tvungen att betala för att åka pendeltåg i stället, och älskaren R var tvungen att köra sju mil för att plocka upp mig vid slutstationen, för att det inte fanns något annat alternativ. Uselt. Riktigt uselt, och det är Trafikverket som har bestämt att felet inte orsakades av SJ. Då undrar man ju om man ska vända sig till dem för att få ersättning för resten av det man lagt ut… Undrar förresten när pengarna dyker upp, för hittills har jag inte sett till dem.

Hade det inte varit helg så att han kunde hämta mig hade jag varit i stort sett strandsatt, eller fått lägga ut för att åka taxi mellan Södertälje och Nyköping. När man är i min sits (har lagt ut 125.000 kronor ur egen ficka för vård och hjälpmedel på två år, eftersom Försäkringskassan inte ersätter och Landstinget inte erbjuder någonting alls – och dessutom knappt har någon inkomst) är det omöjligt. Visst hade jag kunnat åka hem till lägenheten i stan igen, men jag hade behövt hjälp eftersom jag är sjuk och dessutom var nyopererad. Ingen mat hemma, ingen möjlighet att handla själv, och behövde dessutom hjälp med saker som att klä på mig. Nä, uselt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/ersattning-fran-sj/

2 kommentarer

    • Tofflanjanuari 10, 2014 kl. 21:33
    • Svara

    Så idiotiskt! 👿

    1. Riktigt puckat faktiskt! Jag hade inte varit lika sur om jag fått hela summan tillbaka, men ”vi” (R) fick ju ändå lägga ut pendeltåg och för milen han körde! Veckans minus-utmanare! 👿

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.