Förfall

Jag kollade på lite gamla bilder i går och hittade en vintrig bild på mig från ett par år tillbaka, och den gjorde mitt förfall så himla tydligt. Jag tror att det här är ett halvår efter min första diskbråcksoperation, och det var en julafton. Eller om det var året innan, det minns jag faktiskt inte. Jag och älskaren R var på väg till min farmor för jullunch, och vi stannade i Fatbursparken för att det var så fint. Väldigt kallt, men en fantastisk dag. Jag var ju dålig redan när den här bilden togs, men det hade inte gått så långt att det syntes i mitt ansikte.

Arga Klara. Om förfall.

Nu är jag inte lika rosenkindad, jag är mycket magrare i ansiktet, har ganska stora mörka ringar under ögonen, och ser betydligt mer härjad ut. Och håret är lite kortare. Undrar om jag någonsin kommer att se så frisk ut igen? Mitt förfall verkar ha gått fort de senaste två åren, men det är väl inte så konstigt med tanke på hur mycket jag har gått igenom, och hur dåligt jag mår nu.

Ja ja. Åldrandet snabbades på med tio år på två år, efter den första operationen. Efter den gick det snabbt utför. Alltså, jag ser ju inte ut som ett vrak eller en levande död ännu, men om mitt förfall ska gå så här snabbt även fortsättningsvis så är jag 85 när jag blir 35. Det är egentligen inte ett dugg viktigt, men det känns lite sorgligt att vara en skugga av sitt forna jag, och att det har gått så oerhört fort. Nu ska jag leta reda på den där röda halsduken, den är i alla fall fortfarande snygg.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/forfall/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag tycker inte att du har sett sjuk ut på bilder, typ den du har som presentationbild.. men i jämförelse med denna! Du ser verkligen pigg och fräsch ut på denna bild! Men hur länge sedan va det du fick diagnosen? Jag tycker det är ytterst märkligt att ingen har velat hjälpa dig! En ung tjej som du har alla möjligheter med rätt hjälp! Om du vore 80år hade det varit lättare att förstå den uteblivna hjälpen, men inte nu!

  1. Ja, visst är det konstigt! Det är ungefär ett och ett halvt år sedan jag fick diagnosen, trots att jag haft sjukdomen hela livet. Det kanske är tvärtom, att jag får mer hjälp när (om) jag blir 80!

 2. Du är fortfarande jättefin, Klara, men jag ser ju att det har hänt saker, Kram pårej, kämpe!

  1. Tack! Kram pårej också!

 3. Jävlars vad söt du är på den där bilden. Du ser inte bedrövlig ut nu heller men visst ser du lite mer “frisk” ut. Gillar håret och mössan. Coolt. 😀

  Bilden visar ju även att man kan trivas i snön. Hahaha….

  1. Tack 🙂 Skillnaden blev så påtaglig när jag hittade den där bilden, det känns verkligen som natt och dag! Ska försöka göra nåt åt panda-looken jag kör med under ögonen nu för tiden…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.