Förväntningar och vinst

Snart februari. Jag skickade in en ansökan om sjukersättning i början av november, så rimligtvis borde Försäkringskassan vara färdig med ärendet snart – handläggningstiden är 3-4 månader. Det dröjde dock nästan en hel månad innan jag fick en bekräftelse på att de hade tagit emot mitt ärende, så jag skulle snarare tro att det blir 4-5 månader. Jag har inga höga förväntningar på att det går snabbt.

Ansökningar till Försäkringskassan. De vill att jag ska bifoga en del papper... Har inga höga förväntningar.

Min överklagan på ärendet gällande handikappersättning skickade jag in den 5 december, och bekräftelse på det fick jag den 16 samma månad.

Du kommer att få ett beslut så snart det är möjligt, dock senast inom sex veckor. Om ditt ärende behöver kompletteras eller utredas, kan det ta längre tid.”

Mjo, sex veckor har ju passerat och de har inte hört av sig för komplettering av uppgifter, så de ”utreder” väl. Jag hade faktiskt förväntningar på att få ett svar inom sex veckor, för det är ju inte svårt att ringa och dubbelkolla de uppgifter jag angett. Nåväl. Jag får ju hela 225 brutto-kronor om dagen från dem i dagsläget, och det räcker ju inte till några fler hjälpmedel som jag kommer att få betala själv för. Nej, inga förväntningar på att de godkänner min överklagan heller.

Man kanske skulle köpa en lott, eller spela på en av de där stora europeiska lottosidorna, https://www.euro-jackpot.org/se/checker/. Jackpotten på de där sidorna handlar om miljontals euro, och det känns nästan mer troligt att jag vinner där än mot Försäkringskassan! Någon som har varit med i ett sådant lotto, förresten? Den svenska varianten känns väldigt futtig i jämförelse, men det är ju så oerhört många fler som är med i europeiskt lotto. Jag kanske slår till med en rad snart, för jag kan ju inte ha så mycket mer otur.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/forvantningar-och-vinst/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.