Ge blod

Älskaren gick för att ge blod i går på jobbet. Det kommer en blodbuss dit då och då, vilket är riktigt bra. Stor arbetsplats, och den ligger lite avsides så det är många som inte har möjlighet att komma iväg och ge blod annars. Han kom hem med en hög prylar som han fick efter åderlåtningen, och jag övertog genast en av dem.

Han fick en bok (det fanns några olika att välja mellan), järntabletter och så ett paket med mjölkchokladhjärtan. Det var det jag norpade, men han hade visst provsmakat något på väg hem. Jag tycker att det är väldigt generösa gåvor för att ge blod, men det kanske är nödvändigt för att få folk att göra det. Blod behövs, och alltför få ger.

Presenter efter att ge blod. En bok om Kiss av Ace Frehley, mjölkchokladhjärtan och järntabletter.

Jag själv får inte ge blod, eftersom det är förorenat med både det ena och det andra. Annars hade jag gjort det, utan tvekan. Det tar tio minuter att göra, det gör inte ont och det kan rädda liv. Får man dessutom mjölkchokladhjärtan och annat användbart finns det inte så många anledningar till att låta bli. Fobi för blod och sprutor är en sak, men lider man inte av det tycker jag gott att man kan lämna lite blod då och då. Rätt vad det är behöver man det själv, och vid sådana tillfällen önskar man att folk inte var så lata att de inte orkat ge blod.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/ge-blod/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.