Nyårsafton och förstörd champagne!

Nyårsafton var en soft historia här hemma! Vaknade innan klockan ringde vid nio av att jag hade sjukt ont i ryggen, och det höll i sig hela dagen. Insåg ganska snabbt att jag inte skulle orka med någon fest, varken här hemma eller hos någon annan, så jag meddelade festkommittén (bästa M) och pratade strunt en stund. Mulade i mig en obscen mängd smärtstillande.

Sen hände det inte så mycket på hela förmiddagen, pysslade med mina små sidoprojekt förutom bloggen och älskaren R läste. Sen åkte han och handlade lite godsaker till kvällen, och när han kommit hem lagade jag en härlig Skagenröra. Jag är faktiskt grym på det, kan man tänka sig!

Toast Skagen

Den avnjöts på toast till middag med ett gott mousserande vin, och vi gjorde så mycket att vi inte behövde någon annan mat! Efter middagen hände det inte så mycket heller – vi bara njöt av lugnet hemma, lyssnade på bra musik och intog ett och annat glas vin. Vid midnatt kollade vi på fyrverkerierna från balkongen (trots att folk har bränt dem i flera dagar redan, varför inte vänta till nyårsafton?) och korkade upp en flaska Taittinger för flera hundra spänn.

Gott, kan man tro. Men fy fan i helvete, vilken jävla besvikelse – den var härsken och stank vinäger! Det hade förmodligen kommit in luft på något sätt, för den var helt förstörd. Den enda trösten var ju att jag inte betalat för den själv utan fått den i present, men vad fasen, inget att skåla i på tolvslaget på nyårsafton! Vi kom in precis när Herr Kreosot exploderade, och efter en stund var det läggdags.

Nyårsafton är ju en av de sämre dagarna att hänga på ett sjukhus, men på morgonen övervägde jag faktiskt att åka ändå. Som tur är funkar den nya medicinen ganska bra, och även om det inte är toppen att blanda den med alkohol så vill jag faktiskt njuta av två glas på nyårsafton – och alkohol är en ganska bra smärtlindrare också. Jag har nog värre saker än leverskador för att jag dricker lite vin en gång i månaden att oroa mig för, men nu är det nytt år, och förhoppningsvis behöver jag inte oroa mig över något annat än min egen hälsa framöver. Tabula rasa, 2014.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/nyarsafton-och-forstord-champagne/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.