Resor med Färdtjänst: 16 kvar

Blev aningen chockad när jag gick in på mina sidor hos Färdtjänst i morse och skulle boka mina resa till Södersjukhuset. Resorna återställs vid årets slut och fylls på kvartalsvis om man har förbrukat ett visst antal, men jag hoppas verkligen att de fylls på jävligt snart. Efter dagens två resor fram och tillbaka från sjukhuset så har jag 16 kvar. 16!

Vet inte om det är tänkt att de ska räcka i ett kvartal, men det är ju helt galet om de inte fylls på väldigt, väldigt snart. Då kommer jag inte iväg någonstans. De har inte fyllt på med de extra resor för arbete jag ansökt om för januari, och om jag inte åker någon annanstans mer än en enda gång i januari, så klarar jag mig fram och tillbaka till jobbet – jag har 7 arbetspass kvar till och med den sista januari. Jag ansökte om extra resor samma dag jag fick fortsatt anställning, någon gång i mitten av december, men de brukar fyllas på lagom tills jag slutar. Inte särskilt snabbt, alltså.

Taxi

Jaha, det sög ju. Det blir alltså inte många resor för min del framöver, åtminstone inte förrän de har fyllt på med mina arbetsresor. Då har jag i alla fall 16 resor att roa mig med under kvartalet, men jag hoppas verkligen att det inte stämmer. Jag är inte Agda, 89, som använder en resa i månaden till vårdcentralen. Jag är Klara, ung och så aktiv jag bara orkar. Utan möjlighet till umgänge på annan plats än hemma har man inte en särskilt meningsfull fritid, och jag åker inte tunnelbana själv om det är mycket folk – jag kan inte. Skit också. Det här störde mig så mycket att jag skjuter upp att skriva om dagens benskörhet-undersökning. Blääää.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/resor-med-fardtjanst-16-kvar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.