Roadtrip till Märsta

I dag åkte jag lååångt bort, nästan så långt man kommer åt det hållet med Färdtjänst – Märsta. Det är fem mil från mig, men det tog inte mer än 45 minuter. Visserligen inte rusningstrafik, men jag trodde att det skulle ta en timme ändå. Hur som, mitt mål var Tofflans arbetsplats, för vi hade bokat in en lunchdate.

Har aldrig riktigt varit i Märsta, och jag kan inte påstå att det såg så trevligt ut där. Å andra sidan var allt grått och slaskigt, så det visade sig säkert från sin sämsta sida. Tofflan däremot, hon är en riktig solstråle och jobbar där som propagandaminister. Någon slags kommunikatör, alltså. Jag mötte henne vid jobbet, och så gick vi till en lunchrestaurang precis i närheten. Hon bjöd på god lunch, och vi lyckades babbla bort en och en halv timme på bara några minuter. Det kändes så i alla fall! Förresten, Tofflan är lite av en kändis. Hon var med i veckans nummer av Allers! (Bilden är från Tofflans egen blogg).

Tofflan i Allers. Vi hade en fin lunchdate i Märsta!

Vi pratade jobb, liv, sjukdomar, pengar och annat smått och gott. Glömde självklart att ta med en bok jag tänkt ge henne, så det får bli nästa gång. Det vore roligt om nästa gång blir i grannstaden där hon bor, för det är ett mysigt ställe och där finns mycket att se. Och så får älskaren R träffa denna briljanta människa också! Ja, det var i alla fall en mycket trevlig stund, och även om Märsta inte var så upphetsande så funkade det bra att åka både dit och hem, så där mitt på dagen.

Nu jävlar är det helg, och jag ska vara aktivt ledig som fasen. I morgon ska jag träffa bästa M på något sätt, och nu så tänkte jag njuta av ett glas billigt, sött vitt vin som R hatar. Kanske käka en grön kula eller två, samtidigt som jag glider omkring i mina thermostrumpor och min knallröda morgonrock. Ahhh.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/roadtrip-till-marsta/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 24, 2014 kl. 22:29
  • Svara

  Och självklart vill jag träffa den där hemlige R också!!! OCH få guida er i Grannstaden, fast jag nu inte är här så ofta, längre…

  1. Haha, det är sant! Det vore i alla fall väldigt kul att hälsa på någon gång i framtiden! 🙂

  • tatianajanuari 26, 2014 kl. 11:52
  • Svara

  När jag hade en kärlek i Uppsala så var märsta det ställe jag tog uppsalatåget . Så lite betydelse har det . Eller hade .F ö så är Märsta trist .
  Kul att ni kunde sammanstråla 🙂

  1. Ja, det var roligt! Märsta har säkert sin charm om man bor där, men som förbipasserande var det inte så häftigt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.