Snabbare att åka till jobbet

Det gick förresten betydligt snabbare att åka till jobbet på den nya adressen, trots att det var rusningstrafik, måndag och snö. Det tog ungefär en kvart, och det är ju faktiskt ingenting! Tyvärr var taxin en halvtimme sen, och det är sånt jag måste räkna med varje gång jag åker. Dessutom var det inte heller någon samåkning, och i värsta fall måste jag släppa av någon annan på vägen.

Jag tror ändå inte att jag måste åka till stan för att släppa av någon innan jag själv blir avsläppt, det vore enbart idiotiskt. Men det har ju hänt konstigare saker vid samåkning förut, så jag skulle inte bli överraskad.

Hem tog ungefär tio minuter, men det var mitt på dagen och inte direkt någon trafik. Om jag börjar nio på morgonen måste jag ändå åka senast tio över åtta, för att ha hyfsad marginal för förseningar och samåkningar. Hade jag åkt med kollektivtrafiken hade själva restiden kanske varit 20 minuter, men det hade säkert tagit mig en timme eller två. Och på morgnarna är det helt uteslutet – det är för mycket folk, och om jag fortfarande lever innan jag ens har åkt en station med tunnelbanan har jag tur.

Tunnelbana, kollektivtrafik, resa

Så ja, generellt kommer det att gå snabbare att åka till jobbet framöver. Vinter och snö och annat skit innebär ju nästan alltid förseningar, men när snön är borta borde det vara lite säkrare och snabbare. Och jag kan redan nu kliva upp en halvtimme senare. Lycka!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/snabbare-att-aka-till-jobbet/

2 kommentarer

  1. Härligt!! Du får berätta mer sen!

    1. Ja, det känns verkligen skönt att det blev på rätt sida om stan! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: