Spontanbesök hos tandläkaren

I går morse hände något konstigt. Älskaren R skulle till tandläkaren på morgonen, och det var precis i närheten av där jag jobbar nu. Därför passade det ju alldeles utmärkt att jag följde med honom dit, och så skjutsade han mig till jobbet efteråt. Vi ses knappt, så det var ett bra tillfälle att vara tillsammans en kort stund.

När vi var hos tandläkaren fick jag den briljanta idén att skriva in mig där och boka tid för en undersökning, för det är en sån sak jag har skjutit upp och inte haft råd med på evigheter. Många, många år. Häromdagen kom det ett litet tillskott i kassan, och nu är det lön, så det passade liksom bra. Döm om min förvåning när de då säger att jag kan få komma in på en gång, haha! De hade en återbudstid hos en tandhygienist, och det passade ju alldeles utmärkt.

Med tanke på att jag har EDS, och med tanke på hur många år sedan jag var hos tandläkaren sist (jag vågar knappt ens tänka på hur länge sen), så var det perfekt. Knappt någon tandsten, fint tandkött, men ett litet hål mellan två tänder som bara syntes på röntgen.

Verktyg hos tandläkaren

Inget jag har märkt, och inget som var bråttom med att fixa, men jag vill hellre göra det nu än om det växer och blir jobbigare – ett jobbigt och konstigt symtom är att bedövningsmedel inte biter ett dugg på mig. Det kommer säkert att göra ganska ont att borra i ändå, så hellre nu än om två år.

Ska tillbaka om tre veckor och åtgärda det, och förhoppningsvis plocka bort en liten bit tandställning jag har kvar (också sedan evigheter tillbaka) på insidan av framtänderna. Vet inte om de gör allt vid samma besök eller om tandläkaren delar upp det på två, men det spelar ingen roll. Blir säkert lika dyrt ändå.

Det kändes i alla fall väldigt skönt att få det gjort, för jag har skjutit upp det i evigheter. Dessutom sa hon att min mun såg mycket bättre ut än hos de flesta, trots allt. Bra nyheter, och helt perfekt att jag kunde få komma in till tandläkaren på en gång! Dessutom hann jag i tid till jobbet, och Rs undersökning kostade mer än min. Ha!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/spontanbesok-hos-tandlakaren/

2 kommentarer

1 ping

  • Petterjanuari 25, 2014 kl. 12:15
  • Svara

  Borde faktiskt göra samma sak. Efter en liten konflikt med min tandläkare avslutade jag i protest vårt samarbete men tandhygienisten på det stället är suverän så jag får väl krypa till korset och gå dit igen. 😀 Det är på tiden. Jag kommer ändå inte till skott att leta upp en annan käftis.

  Den där biten av tandställningen bakom tänder är meningen ska sitta så länge som möjligt. Min har suttit i snart 4 år och gör ett bra jobb. Värre är det med en tand som sitter bredvid. En av mina bitar bestämda sig för att försvinna av sig själv och där rör sig en tandjäveln på sig. Jag skulle råda dig att låta den sitta kvar.

  Men du är vuxen att bestämma själv. 😀

  1. Min har suttit i nästan 20 år, så jag tror att den har fyllt sin funktion. 🙂 Hade en jävla tur med tandläkaren, de verkar riktigt bra. Bara att bita ihop (!) och låta dem göra vad de ska!

  • Året som gått, 2014 -december 31, 2014 kl. 17:17

  […] handläggas. Fick nej gällande handikappersättning, så jag skrev ett överklagande. Var hos tandläkaren för första gången på åratal (ja, det är värt att nämnas) och började hos en sjukgymnast […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.