Stan, dregel och ätpinnar

I går åkte vi en sväng till stan på dagen, äntligen. Vi strosade runt lite och kollade efter ett par saker i Gamla stan, och älskaren R blev helt överförtjust i en affär som sålde Tintin-saker. Fina konstverk, handgjorda, och svindyra. Han dreglade lite där, och jag dreglade lite över Bukowskis ugglor – men hittade tyvärr inte den största, som jag saknar i min samling.

Bukowskis gosedjur, The Hoho family, uggla

Sen åkte vi till Hornstull för att se hur det blivit efter renoveringen. Ingen av oss har varit där sedan de öppnade det nya köpcentrumet, men det var riktigt tråkigt. Det fanns ett par caféer med alldeles för få sittplatser, och i övrigt var det alldeles särdeles tråkiga affärer där. Vi blev inte långvariga. Sen slog hungern in, och vi gick ner till en kinesisk restaurang ner mot vattnet. God mat. Jag fick skitont i handen av att käka med pinnar, och det tog säkert en timme. Det går liksom inte bara att byta hand heller, och de dukade av min gaffel när jag lagt upp hela portionen på tallriken. Bastards. Nåväl – det är nyttigt att äta långsamt.

Kineserna har uppfunnit det mesta, så varför har de inte kommit på några bättre redskap att slafsa i sig maten med?! Bah. Rs bästa vän kom och mötte upp oss där. Han har precis flyttat hem till Sverige efter att ha bott i Hongkong och Shanghai i några år, så det var kul att ses. Tidigare har det liksom blivit en gång på sommaren och kanske en gång på vintern, men nu blir det säkert mer frekvent. Han hängde med hem till oss efter att vi hade käkat, och så babblade vi bort kvällen.

Utflykten på stan är nog allt jag tänker ägna mig åt den här helgen. I dag är jag trött och har mer ont (så klart) och i morgon ska jag jobba, så det är lika bra att vara hemma och vila. Dessutom är det skitkallt ute. Vad gör du i dag?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/stan-dregel-och-atpinnar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.