Ta ner er julbelysning!

Okej, jag börjar faktiskt tycka att det är lite irriterande med all julbelysning som fortfarande är uppe. Vi är ändå inne i andra halvan av januari, och är det det mysiga ljuset man är ute efter så kan man väl köpa en trevlig lampa i stället för en ljusstake? I huset mittemot mitt är det julbelysning i form av stjärnor och stakar i 14 fönster av 42. Av de 14 balkonger jag ser från min egen, ser jag ljusslingor på 6 av dem. Eh, är inte det en väldigt hög andel?

Det där med ljusslingor på balkongerna förstår jag inte riktigt heller. De syns inte alls inifrån i de här lägenheterna, så man gör det alltså för någon annans skull. Eller för att man ska. De lyser dygnet runt, och har suttit där sedan i början av november, och samtidigt är det kolsvart här i området en timme under Earth Hour i mars. Ehh, igen. Hur sjutton tänker folk då? Inte alls? Det är ju inte direkt så att någon någonsin är ute på sina balkonger när det är kallt och jävligt ändå. För hur trevligt verkar det här?

Utsikt från balkongen med snö. Julbelysning.

Så snälla, ta ner er julbelysning och köp en fin lampa i stället. Det finns många billiga och helt okej alternativ på stora möbelvaruhus eller inredningsaffärer. Julen varar inte mellan första december och sista januari, är jag rädd. Förresten, det finns en gammal man i huset tvärs över gatan som har sin julstjärna uppe året runt. Den lyser inte på sommaren, men så fort kvällarna blir mörka är den på, jämt. Ja, jag blir less på att se all julbelysning, samtidigt som jag egentligen skiter fullständigt i vad folk har i sina hem. Men kan vi inte blicka framåt mot våren nu, och plocka bort midvinterns pynt?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/ta-ner-er-julbelysning/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 16, 2014 kl. 15:12
  • Svara

  Du har helt rätt. Julen varar inte mellan förste december och siste januari. Den varar mellan början av november och någonstan in i februari.
  I Sverige är julen inte en högtid. Det är en säsong. Så verkar de flesta vilja ha det. Tog en snabb blick ut genom mitt fönster och kan konstatera att det denna vecka faktiskt plockats ner julstjärnor och stakar. Skönt. Tidigare år har skiten hängt upp mycket längre. Fortfarande kan man dock se de där horribla ljusslingorna på folks balkonger. Fult som fan.

  1. Haha, ja det är fan sant! Vår, sommar, höst, jul, vår igen. Blir så sjukt less på julen efter en dag eller två, jag förstår inte hur någon kan vilja ha sitt pynt uppe i flera månader!

  • Tofflanjanuari 16, 2014 kl. 21:43
  • Svara

  Ha ha ha, jag håller fullständigt med! Och att folk har tänt hur länge som helst och sen släcker under Earth hour var en intressant reflektion.

  1. Ja, man undrar ju om folk tänker överhuvudtaget eller bara gör bra saker om det ”syns” (eller inte i det här fallet eftersom det är mörkt då). Nä, bort med skiten!

  • Emeliejanuari 17, 2014 kl. 21:29
  • Svara

  Vi har en ljusslinga uppe på uteplatsen och jag blir glad varje dag när jag går iväg i mörkret och kommer hem i mörkret.. och jag hoppas att de flesta av våra grannar också bli lite upplysta av den men så bor vi också på botten så att den verkligen syns och ger sken där det annars är ganska mörkt.

  Stjärnorna tog jag motvilligt ner i veckan för när man väl har hängt upp dem där i december och det fortfarande inte är en gnutta vår tycker jag att de känns trevliga.. Ja, julsäsong var ganska bra uttryck! *och jag gillar det!*

  1. Haha, roligt att vi tycker så olika! Hos er syns det ju verkligen in, inte som här där man knappt ens ser balkongen från fönstret! Håller med om att ljuset från julbelysning är trevligt, men längre än så tänker jag inte sträcka mig. :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.