Tack Posten, för stulet innehåll!

Fan vad arg jag blir! I måndags skickade jag brev med posten till två av mina vänner, Tofflan och Fru Hatt, med varsin liten försenad julklapp. Det var en liten pin med texten ”I wear stripes for someone special – EDS Awareness” som såg ut så här, men fyrkantig.

EDS Awareness pin, I wear stripes for someone special. Stulen av Posten, brevet öppnat men meddelandet i lämnade de kvar.Tofflan fick sitt brev i går, och bloggade till och med om det (tack!). Brevet till Fru Hatt var exakt likadant, men hennes brev var öppnat och saknade pin. Vad i helvete! Det lilla meddelandet inuti hade de i alla fall lämnat kvar, men vad spelar det för roll? Och vem av alla anställda på Posten vill ha en liten EDS-pin? Den har garanterat hamnat i en jävla papperskorg någonstans.

Jag gick självklart in på PTS (Post- och telestyrelsen) och letade efter information om hur jag går tillväga för att anmäla att brevet blivit öppnat och innehållet stulet. Det var posten.se som gällde, men där möttes jag av det här meddelandet:

[warning]Den webbsida du försöker nå är för tillfället ur funktion efter en brand hos vår IT-leverantör. Vi vet inte när problemet är löst, men ett intensivt arbete pågår för att åtgärda detta.[/warning]

Det gick alltså inte att anmäla det i går. Får försöka igen lite senare i dag, och hoppas att de har fått upp webbsidan, för jag blev faktiskt riktigt förbannad. Visst, det är bara en pin och i kostar i sig inte så många tior, men de går inte att få tag på i Sverige utan måste beställas från USA. Tack så jävla mycket, Posten! Ve er om jag inte får tillbaka min pin eller ersättning för den.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/tack-posten-stulet-innehall/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 3, 2014 kl. 12:43
  • Svara

  Kan meddela att kuvertet var trasigt på baksidan och innehållet hade NÄSTAN ”trillat ur”… Tur för mig var innehållet dock kvar!

  Posten drabbades väl av samma kabelbrand hos nätleverantören som SL och SJ, tror jag

  1. Å fasen! På hennes brev var det en bit borta på kuvertet! Ja, det verkar vara samma brand och hemsidan är fortfarande inte uppe! 👿

  • Lana på Posten Kundservicejanuari 3, 2014 kl. 13:51
  • Svara

  Hej, jag beklagar att ett av breven du har skickat var trasigt när mottagaren fick det. Det kan vara så att brevet har gått sönder i våra sorteringsmaskiner och att innehållet har ramlat ut. Men om du kan skicka ett mejl till oss på kontakt@posten.se och skriva din fullständiga adress, mottagarens adress och beskriva hur innehållet såg ut i mejlet så ska jag undersöka ärendet. MVH Lana på Posten Kundservice

  1. Tack! Det var uppslitet i hörnet (det var ett kuvert med självhäftande klister som går att öppna och stänga), men hålet var mindre än innehållet. Jag mailar, tack för responsen!

  • Tatianajanuari 5, 2014 kl. 13:13
  • Svara

  Ja, det var en fyrkant bortsliten från kuvertet . Helt klart att någon hade norpat innehållet . Det var jue bussigt att lappen var kvar , Skitdålig stil vilket som helst .
  Kram till Klara

  1. Ja, det var sjysst att de tog tag i det så fort jag skrivit om det, men jag tvivlar på att de kommer att hitta något. Hur som helst, jag har fått förfrågningar från andra som vill en pin, så jag kommer att beställa några fler. Du får din så småningom ändå. 🙂 Kram!

  • Happyjanuari 19, 2014 kl. 21:19
  • Svara

  Jag har bland annat jobbat på posten och är förvånad över att inte mer brev går sönder. för att inte de ska gå sönder måste exempelvis en pin packas i ett lite hårdare material än vanligt kuvert och gärna ha lite plast eller liknande lindat runt sig då föremålet kan ”skava” sig ut. behandlingen av brev är allt annat än mild…

  1. Ja, jag håller med dig! Vi skickar flera hundra brev från mitt jobb varje dag, på lite grövre papper och i rejäla kuvert, men det kommer samtal varje dag om att de inte kommit fram eller att de är förstörda.

   I just det här fallet kuvertet upprivet i hörnet och återförslutet, men hålet var inte stort nog för att innehållet skulle ramla ut… 👿 Trist.

  • Åkefebruari 1, 2014 kl. 17:26
  • Svara

  jag handlar en hel del på nätet och mycket på tradera ,, MÅNGA MÅNGA ggr är det ”idioter” som skickar grejorna ( säger inte att fru arg är det ) och relativt ofta saknas innehåll , har pratat med posten om detta i omgångar och fått förklaringen (som jag dessutom köper ) är att deras sorteringsmaskin kan slita upp kuvert med löst innehåll .. så i fall såsom detta tror jag faktiskt inte att det handlar om en stöld utan just att kuvertet blivit upprivet i sorteringsmaskinen ..

  skulle man själv jobba på posten och vilja stjäla nått skulle man väl knappast sprätta kuvert och sen lägga tillbaks dom i postgången ?? vore väl massa enklare att som i detta specifika fall ,, sprätta kuvertet , sätta på sig badgen och kasta kuvertet eller hur ??

  för ett par år sedan skickade jag efter 2 mc larm från en säljare i danmark ,, när det väl trillade in kom ETT ,, säljaren hade ställt kartongerna på varandra , vaccumförpackat dom i en genomsynlig plast dvs det syntes 110% vad som var i kartongerna och det blev för mycket för ”någon” i postlinjen så dom sprättade loss ett av larmen och lätt ett fortsätta vidare till mig ,,, det utredes (muntlgen iallfall ) för att slutligen komma fram till att man inte visste vart i kedjan den kunnat bli stulet varvid man heller inte kunde bestämma vem som skulle ersätta det stulena larmet ,, slutade naturligtvis med att jag blev lottlös ! ( SHIT OXÅ !! )

  1. Hej! Ja, jag har förstått att de där maskinerna ofta är boven i dramat! 🙁 I just det här fallet var hålet mindre än innehållet, så att det ramlat ut var ganska osannolikt. Och precis som du säger vet man aldrig var i kedjan det går fel, så man förlorar väl oftast. Visserligen var det bara en pin, men jag ogillar starkt att det händer! 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.