Taxi på vift – uselt, Färdtjänst!

Fan vad arg jag blev när jag skulle hem från jobbet i dag! Jag hade bokat resan hem i god tid, och den skulle komma 13.30. Fem minuter innan min taxi skulle komma gick jag ner och väntade. Och väntade. Och väntade lite mer.

Det var svinkallt, blåsigt och dessutom snöade det, så någon vidare värst trevlig upplevelse var det verkligen inte. När jag stått där i 25 minuter och frusit, ringde jag resegarantin. Inget svar. Provade igen, inget svar, bara ett avbrutet samtal. Provade ytterligare ett par gånger till deras olika nummer, utan framgång. Fortfarande ingen taxi.

Sen gick jag in på Färdtjänsts hemsida genom nätet på telefonen, och där hade det dykt upp ett meddelande klockan 13.42:

Stora störningar i systemen – inga resor
För närvarande har vi stora problem med vårt trafikledningssystem. Inga resor går ut till bilarna och därför går det inte att beställa resor. Om du redan har en beställd resa ber vi dig att ta en privat taxi och skicka in originalkvittot till oss för ersättning.

Under den tid vi har dessa störningar ersätter vi även de som behöver resa men ännu inte hunnit beställa. Detta gäller endast under den tid störningen pågår. Vi beklagar det inträffade och jobbar så fort vi kan för att lösa problemet.

Jävla skitsystem. Hade de inte kunnat ringa till de färdtjänstkunder som stod och väntade på en bil just då, i alla fall? Det gick ju inte att själv få tag på någon på kundtjänst! Hade jag inte haft en smartphone med internet hade jag inte haft någon aning om hur läget var, och hade väl stått där bra länge till. Jag skulle tro att en majoritet av de som åker (med tanke på åldern på klientelet jag brukar samåka med) inte har internet med sig i fickan, om de ens har en mobiltelefon. Uselt.

Kvinna använder en smartphone

Jag hade inte pengar med mig för att ta en privat taxi heller, och även om jag hade haft det så såg jag ingen i närheten. Jag blev tvungen att åka både buss och tunnelbana för att komma hem, och efter en dag av packande på jobbet så var det verkligen det sista jag behövde.

Fick tillbringa resten av dagen i sängen, och skulle inte bli förvånad om morgondagen ägnas åt det också. Har så jävla ont. Veckans lågvattenmärke hittills. Självklart fattar väl jag också att det kan bli problem så att de inte kan skicka ut bilar, men att inte höra av sig och dessutom vara oanträffbar är fan inte acceptabelt. Det är liksom inte unga och friska människor som har Färdtjänst, och jag kan knappast vara den enda som blev kraftigt lidande av det. Jävligt dåligt, och självklart har jag meddelat dem precis vad jag tycker.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/taxi-pa-vift-uselt-fardtjanst/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 16, 2014 kl. 21:41
  • Svara

  Skitdåligt!!! Helt klart värt en svart Toffelbak!!!

  1. Ja, uselt! En svart bak härifrån också. Tyvärr är man ju verkligen beroende av dem!

  • Jilinajanuari 17, 2014 kl. 08:01
  • Svara

  Uruselt!

  1. Ja 🙁 Önskar att man hade något att välja på eller att hela grejen funkade lite bättre!

  • Färdtjänst påfyllt. Alltid något. -januari 17, 2014 kl. 19:02

  […] tal om Färdtjänst nu på sistone, de har förresten fyllt på med mina arbetsresor nu, så jag är fri att åka och göra andra […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.