Vad har Arbetsförmedlingen gjort?

Jag har knappt sovit. Jag är trött, jag har ont, och jag är lite besviken. Men ja, fem timmar räcker väl en stund i alla fall. Lär ju somna om mitt på dagen och sen inte kunna sova i kväll igen. Fick brev från Försäkringskassan i går i alla fall, gällande mitt ärende om sjukersättning. När jag såg det i brevlådan började jag hoppas på att det var överklagan om handikappersättning som hade blivit färdig, men inte då. De ville att jag skulle ringa i dag och komplettera med uppgifter om vad Arbetsförmedlingen har hjälp mig med, vilka aktiviteter jag har deltagit i och vad det har lett till.

Öh. Problem? Mer ont och mer besvär? En idiotisk kurs där jag fick stå upp längst bak i klassrummet i sju veckor för att mina hjälpmedel inte fanns på plats, en arbetsförmedlare som anklagat mig för att ljuga tills jag lade fram bevis för att hon hade fel, en ergonom från Arbetsförmedlingen som ville komma till arbetsplatsen flera månader efter jag slutat (trots att jag varit där länge!) och en plats på en grundläggande kurs i Excel som skulle ta 12 veckor? Det tog ett par timmar att lära mig det själv…

excel logo. Arbetsförmedlingen.

Mitt främsta mål är ju att slippa Arbetsförmedlingen för gott, för de har inte orsakat mig något annat än besvär. Visst har det varit bra att få hjälp med pengar för att finansiera en plats för arbetsträning, men i övrigt har de inte bidragit med mer än problem och besvär för min del. Frågar man dem rakt ut “Förmedlar ni jobb?“, så svarar de nej, så namnet är ju missvisande, och man känner sig uppgiven varje gång man varit där eftersom ingen lyssnar på vad man faktiskt säger. Nåväl, får se vad det blir av den här telefonintervjun, sen kommer jag säkert att somna. Klockan är knappt åtta, och jag kämpar redan.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/vad-har-arbetsformedlingen-gjort/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Men allvarligt..vad är det som dem inte fattar ? Det är jue knappast nageltrång du lider av .Idioter
    Kram

    1. Nej, men de måste väl kanske se om det går att göra något mer för att jag ska kunna arbeta fler timmar. Det kan jag inte. 🙂

  2. Fy fan, de beter sig lika illa mot dig som mot mig och säkert många fler. Jag blir så förbannad. Det suger så mycket kraft och energi och du som har så ont behöver dina krafter till att klara smärtan. Förmedla jobb gör de inte, det svarade ju en av mina handläggare på en direkt fråga från mig.

    1. Precis! De har hand om den administrativa biten kring ersättningar och dylikt (tyvärr blir det ofta fel), men i övrigt har de inte kunnat göra något för mig. Synd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.