Veckans minus, vecka 4

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt.

Den här veckan är det första gången på evigheter som det inte har hänt något exceptionellt dåligt som sticker ut som veckans minus direkt. En riktigt, riktigt bra vecka på det stora hela, förutom det kroniska ryggskottet som blivit sämre. Men veckans minus blir det ändå, och det går till friska människor som inte fattar att det räcker med att en vuxen följer med barnvagnen i hissen, så att de som faktiskt måste åka hiss slipper vänta.

På många knutpunkter i kollektivtrafiken i stan är det ofta lång kö till hissen, för det finns bara en ner till varje plattform. Så när man kommer där med rullstol och får vänta ett par minuter extra bara för att både mamma, pappa och de två stora barnen också måste åka hiss – de kan tydligen inte åka rulltrappa eller gå i den vanliga trappan – då blir man irriterad.

hiss, tecknad bild på hiss. Veckans minus

Det kan stå tre rullatorer, ett par rullstolar och några barnvagnar i kön till hissen, som rymmer två av dito ekipage med en tillhörande person, och då kan man få vänta ganska länge. Tio minuter är inte ovanligt. När man frågar om det inte finns någon i sällskapet som klarar att ta sig upp eller ner utan att åka hiss så att ett till ekipage får plats, är det ofta som om den tanken inte ens har slagit dem.

-”Öhh, jo, det är klart…

Men gör det då, så att de som faktiskt inte kommer upp på något annat sätt slipper vänta så länge. Visst, åk hiss alla tillsammans när det inte är kö, men ser er om och visa lite hänsyn om det är mycket folk. Veckans minus går till er som tar hissen i stället för rulltrappan när det är kö, trots att ni egentligen inte behöver det.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/veckans-minus-vecka-4/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.