Vintervädret

Jag är extremt nöjd med vintervädret hittills i år! Det var två centimeter snö i en dag efter att stormen Sven dragit fram, men förutom det har det varit plusgrader, barmark och inte ett dugg halt. Jag har kunnat gå utan några större problem, och jag behöver inte stappla fram i tio meter i minuten för att jag inte vet åt vilket håll min fot kommer att glida. Det perfekta vintervädret.

Jag hatar kyla, snö och is. I och med att det redan är januari så är ju halva vintern redan över. Visst kan det väl komma snö i april också, men då är dagarna ljusa och varma, och det smälter ganska fort. För ett par år sedan var det snöstorm efter min födelsedag i april, så att en del människor inte lyckades ta sig fram till min fest, haha!

Och nu har ju ljuset börjat komma tillbaka också. Det går långsamt och märks inte så mycket på än en månad eller så, men det blir i alla fall inte mörkare. Och det är mindre än ett halvår till midsommarafton. Se så positiv jag är! Om vintervädret alltid var så här, skulle jag vara en aning mer nöjd över att bo i Sverige. Tio plusgrader till hade ju inte skadat…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/vintervadret/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jessicajanuari 4, 2014 kl. 19:06
  • Svara

  Jag är också SÅ nöjd med årets vinter. Eller uteblivna vinter. Fast det får man ju inte vara när man har små barn som vill åka pulka så nu är man en dålig mamma för den förbaskade vinterns skull också. Hur som helst så förväntar jag mig nu vår inom närmsta veckorna 🙂

  1. Haha! Ja, våren bör komma snarast, vintern har verkligen varit perfekt! Tycker att du låter som en helt vettig mamma, om det är ditt fel att det inte har kommit någon snö så tackar jag så mycket! 🙂

  • Helenajanuari 5, 2014 kl. 00:50
  • Svara

  Håller totalt med. Hatar vinter, hatar kallt, hatar att vanka omkring som en skitnödig pingvin för att kommunen inte kan sanda ordentligt. Enda nackdelen är att utan snö så det är ännu mörkare än vanligt, men det kan jag ta bara jag slipper 20 minus och snorhalka.

  1. Håller med fullständigt! Lite mörker gör inte så mycket – bor man i stan så gör inte snön så stor skillnad vad gäller ljus ändå. 🙂

  • piafiajanuari 5, 2014 kl. 10:26
  • Svara

  Jag njuter också av denna vinter! Tänka sig att kunna CYKLA till jobb och affär! Suveränt. Eftersom jag aldrig haft körkort så passar detta mig perfekt!

  1. Ja! Bästa vintern på åratal, de senaste har varit skit! Och om 3 månader är det vååår!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.