Akupressur i örat

Jag fick någon slags akupressur hos sjukgymnasten i går. Hon frågade om jag hade testat akupunktur, och det har jag ju – utan resultat. De proppade ryggen full med nålar, lät mig ligga på mage, och sen kopplade de ett helt kärnkraftverk till nålarna så att det skulle pulsera små elektriska stötar i musklerna. Jag höll på att dö varenda gång, och sen var jag dålig i flera dagar efteråt. Men jag provade i alla fall, och ganska många gånger också. En gång ger ju sällan resultat, så det gäller att vara ihärdig.

Nu blev det alltså akupressur i stället. I örat. Tydligen är olika punkter i örat kopplade till olika kroppsdelar och organ, så jag gick med på att prova. Det är liksom inte så att en akupressur-grej i örat stör mig nämnvärt i vardagen, jämfört med tusen nålar i ryggen. Sjukgymnasten provade först att trycka på olika punkter och se var det gjorde som ondast, sen visade hon ett stort plastöra där alla områden var märkta med vad de representerade.

Öra

Hon tejpade fast två pyttesmå frön på de punkter där jag hade som ondast, och örat blev kokhett. Ländryggen var värst för mig, no kidding. De får sitta kvar tills de lossnar, om det inte blir mer obehagligt. Ska trycka på dem 4-5 gånger om dagen, och se om det gör någon skillnad eller i alla fall distraherar den andra smärtan. Det blev så mycket sämre av att ligga nedtippad i en tandläkarstol i tisdags, så allt som kan distrahera är bra. Har visserligen inga höga förhoppningar på varken akupressur eller andra såna där saker, men uppenbarligen fungerar det för en del människor – placebo eller ej. Dessutom var det gratis att prova – win. Fast jag har jävligt ont i örat, så vi får se hur länge jag håller ut.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/akupressur-orat/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanfebruari 20, 2014 kl. 21:26
  • Svara

  Allt är värt att testa – så länge det inte blir värre!!

  Artikeln jag läste igår om EDS handlade om en kvinna som bland annat käkade B12. Det är en meducin som jag står på livet ut, faktiskt. Fick kronisk sån brist och dito vad gäller folsyra åren innan tumörerna plockades ut. ANTAGLIGEN för att jag blev av med så mycket blod och inte hann återskapa främst röda blodkroppar i tillräckligt snabb takt. Kanske värt att kolla upp B12 för din del också? Små rackare, som inte heller gör ont att äta.

  1. Hmm! C-vitamin i extremt höga doser brukar rekommenderas för EDS-are enligt några studier jag läst, för att förbättra återbildningen av kollagen och hjälpa vid sårläkning. Har aldrig läst att B12 skulle vara bra mot smärta eller för bindväv, men det kan ju definitivt vara till nytta eftersom vi har en kraftigt ökad blödningsbenägenhet. Tack för tipset, ska kolla in den där artikeln!

  • Åkefebruari 21, 2014 kl. 11:08
  • Svara

  Jag gick hos en zonterapeft i sollentuna tidigare ,, dom jobbar bl.a i öronen med små stålkulor dom tejpar dit som man sen ska massera och det gav gott resultat ,, men efter en stund så inte bara kändes öronen som små blomkålar utan blev oxå högröda ,,, att sova på örat/öronen var helt otänkbart ,, öronen och under foten på fotsulan ,, hon (zonterapeften) tyckte jag var ett intressant fall då hon berättade att man hade hela kroppen under varje fot och hon ville se om det hade förändrats efter amputationen

  rent behandlingsmässigt fungerade det bra .. jag gick nog ca 50 ggr … fungerade bra på fantomerna och även mot det ryggont jag hade då ,, skickade ett flertal kompisar till henne och samtliga var imponerade och nöjda med behandlingen och sått chockade då hon efter att ha tittat under fotsulan kunnat berätta om skador som skett tidigare i livet ,,, en kompis fick reda hans tidigare nyckelbensbrott inte var bra läkt ,,, ”rapakalja” tänkte han ,, jag har aldrig brutit något nyckelben ,,, och i den villfarelsen levde han enda tills han blev inbjuden till mamma på lunch en dag och tog upp det här med nyckelbensbrottet och zonterapin

  Javisst sa mamma du bröt dit nyckelben efter ha trillat ner från en stol som du klättrat upp på när du var nästan 2 år

  och efter detta sökte han ”vanlig” vårt och dom opererade om nyckelbenet och plötsligt så försvann smärtan han haft hela livet ,,, han visste inte om han skulle skratta eller gråta ,, han har sökt för denna smärta hela sitt vuxena liv och hela tiden blivit hänvisat till sjukgymnastik som behandling eftersom SJUKvården inte hittat några fel på honom

  och allt detta diagnosticerade hon under hans en FOTSULA då han fortfarande hade sin T-skit på sig på dvs hon hade ingen visuell möjlighet att se detta

  Tyvärr så slutade jag själv med denna behandlling pga ekonomi och blomkålsöron .. zonterapin jobbar efter samma grundmönster som akkupunktur ,, akkupunkturen är en godkänd behandlingsform inom landstinget vilket inte zonterapin var /är så då får man bekosta allt själv och då jag gick kostade det 350 :- per timme ,, en kostnad på 1400:- i månaden som man som sjukpensionär inte kan unna sig om man vill ha mat på bordet

  1. Ja, det gör riktigt ont i örat faktiskt, tänkte härda ut ett tag och se. Annars känns det riktigt bra! Det är förjävligt att man ska behöva bekosta såna saker själv, eftersom det finns sådana enorma brister i vården. Förjävligt. 1400 är ungefär vad jag har kvar efter räkningar och boende, så jag har inte ens råd med mina vanliga behandlingar längre. Tur att den här sjukgymnasten är landstingsansluten, i alla fall…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.