Besked om anställning och ersättning

Jag slipper gå till Arbetsförmedlingen på måndag. Jag har fått besked om att jag får ytterligare två månaders respit med 25% anställning på jobbet, och det är jag väldigt glad över! Jag skrev ju tidigare att det förr eller senare (snarare förr) antagligen tar slut, eftersom den där jäkla lagen om anställningsskydd träder in snart, och då kan de inte ha kvar mig. Jag klarar inte att jobba halvtid, vilket är det minsta de anställer någon på.

Så nu får jag alltså jobba till och med den sista april, sen får vi se hur det blir. Den sista april är även sista dagen på min vanliga sjukskrivning på 75%, men fram tills dess borde de väl ha fått tummarna ur och gett mig besked om sjukersättning eller inte. Annars blir det problemius major. Det är ändå mer än två veckor sedan jag hade min telefonintervju, och handläggaren på Försäkringskassan sa att det snart skulle vara färdigt. Hon skulle bara konsultera en av deras läkare först. Sedan dess har jag hoppats på besked varje dag, men det har alltså fortfarande inte kommit.

Tecknat kuvert, brev. Städning och gym, träningsvärken kommer som ett brev på posten. Om personal. Besked.

Februari är slut, de hade min ansökan i början av november. Handläggningstiden från start till besked är 3-4 månader, enligt dem själva, men som jag gissade redan när jag skickade in min ansökan så skulle jag minsann inte ha sådan tur. Det dröjde en dryg månad innan jag ens fått besked om att någon hade tagit tag i ärendet.

Jag kollar fortfarande spänt i brevlådan varje dag, men det kommer aldrig något positivt brev, och sjukpenningen är alldeles för låg för att leva på eftersom den beräknas på min inkomst från arbete… Tur att jag fått ett par månaders respit, men kan brevet komma någon gång? Och kan jag för en gångs skull i livet få ett positivt besked?!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/besked-om-anstallning-och-ersattning/

2 kommentarer

  1. Jag håller tummarna för dig och hoppas att det går bra! Så skönt att du får jobba två månader till, lite klirr i kassan ger det ju och respit från tjafs med Af.

    1. Tack! All respit är bra, för efter den sista april kan det gå helt åt skogen! 🙂 Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: