Bil på sluttampen

Jo, apropå att resan till föräldrarna var så mycket bekvämare än vanligt, det har hänt ett mirakel! Eller jag hoppas det, i alla fall. Älskaren Rs röda lilla tjeckiska härke till bil gick självklart inte genom besiktningen utan anmärkningar (i plural), så han har ägnat lite tid åt att se om det går att fixa billigt. Det är ombesiktning i veckan någon gång, och jag hoppas innerligt att den inte får godkänt. Bilen är så jävla obekväm att det inte är sant, och den är väl värd en tusenlapp eller två, på sin höjd. “Men det är så billigt att köra den!

Röd bil, tecknad. Hemma i dag, R ger bilen kärlek.

Visst, men jag orkar inte sitta länge alls i den utan att dö en smula. Nu har den i alla fall stått uppallad i ett garage några veckor för eventuella reparationer (som han sjävklart gör själv), och under tiden använder han sin andra bil. En väldigt bekväm bil, med både AC och radio. Eh, nej, den andra hade varken eller. Den bekväma bilen fick R när hans föräldrar bytte bil, han har alltså inte betalat något för själva inköpet av den, men ändå hänger han kvar vid sin gamla, hemska, röda bil.

Jag är så himla glad över att han har den där nyare bilen, och i sommar finns det inte en chans att jag tänker följa med honom ut och åka om vi inte tar den. Om den röda skulle gå igenom besiktningen, alltså. Jag hyser stora tvivel, och lika stora förhoppningar. Har erbjudit mig att sälja den åt honom, köpa den av honom och skrota den åt honom, men det blir tvärt nej till alla mina förslag. Går det att muta besiktningsmän nu för tiden? Hoppas verkligen att den får körförbud och dör.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/bil-pa-sluttampen/

2 kommentarer

  1. Han är ju värre än min morsa som inte skulle skrota sin gamla Saab 99:a där lacken inte gick att skilja från rost eller grundlackering. Enligt morsan älskade hon bilen och den henne. ?????

    Visst kan jag bli lite sentimental över vissa prylar men att hänga kvar vid gamla risiga föremål är som att ha sina döda morföräldrar på vinden. 😀 Det är en aning vrickat.

    P.S Testade att använda din RSS feed i Excel och lyckades länka från Excel till din blogg. Nu har jag lärt mig något nytt. D.S

    1. Äntligen medhåll! :mrgreen: Ja, det är vrickat och sentimentalt och dumsnålt, allt i ett.

      Excel är bra till allt. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.