Bröd och godsaker från LCHFklubben

Jag har provat några godsaker från webbshoppen hos Katrin Zytomierskas LCHFklubben de senaste dagarna. Min favorit hittills är kokoschipsen, de är sjukt goda att sitta och knapra på när man är sugen på något. Jag älskar kokos i nästan alla former (förutom kokosvatten – urk!), så de passade mig perfekt. De har även riktigt goda proteinbars, med roliga smaker som kanelbulle (smakar bulldeg!) och citronpaj. Väldigt goda, men jag tål dem inte så bra. Mandelmjöl, det är lite giftigt för mig. En annan grej som vi provade var ett slags LCHF-bröd.

Jag har inte riktigt förstått poängen med att äta ett slags bröd om det nu är så att man går på LCHF, men en del saker är tydligen svåra att vara utan. När jag tänker efter har jag nog inte förstått poängen med att käka bröd varje dag överhuvudtaget, men det är en helt annan fråga. Jag käkar mackor högst ett par gånger i veckan, när orken att laga något inte finns. Hur som helst, det här provade vi.

Brödmix från LCHFklubben. Ersättning för bröd, som faktiskt smakar bröd!

Det var superenkelt att baka. Blanda brödmixen i en skål, tillsätt vatten, vänta lite och grädda i formen som följde med i paketet. Det blev nog även det snyggaste brödet jag gjort i hela mitt liv – vi bakar ju ofta själva eftersom R äter en hel del bröd – en helt perfekt liten limpa. Smaken då? Jo, som bröd med frön smakar mest. Helt okej.

Efter att jag tagit en tugga läste jag innehållsförteckningen och insåg att jag skulle dö om jag åt mer, för huvudingrediensen var mandelmjöl. Oh well, R får äta upp det. Mandel och nötter verkar det finnas mycket av i LCHF-kost, så jag håller mig lite på avstånd. Men det var roligt att prova, och helt klart över förväntan. Ett riktigt bra alternativ till ett vanligt bröd! Produkterna finns i många matbutiker landet runt, och jag tror absolut att jag kommer att köpa kokoschipsen igen!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/brod-och-godsaker-fran-lchfklubben/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.