Fel och ansvar

Gårdagens irritationsmoment på jobbet: När något har blivit fel i ett sammanhang som hade med en tredje part att göra; alla vet om att det blivit fel, och det har lett till en stor mängd extrajobb för flera inblandade – och exakt samma sak blir fel när man gör om det ett år senare. Jag var inte med första gången det hände, men jag utgick ifrån att problemet var både löst och dubbelkollat sedan dess. Men icke. Visserligen är det lätt att fixa, men jag tycker i alla fall att det är sjukt att sånt här kan hända. Man löser väl ett problem så fort det uppstår, i stället för att laga symtomen och låta det upprepas en annan gång?

Det där verkar vara ett fenomen som utspelar sig lite här och var, ganska ofta – alltså inte bara i jobbsammanhang. Inget ansvar, ingen som tar tag i saker och löser problem, och ingen som gör någon uppföljning för att se om det fungerar. ”Det får någon annan göra.” ”Jag slutar snart, så jag låter det vara.” Och så vidare.

Tänk vad skönt det vore om alla tog ansvar för sina handlingar, och om alla såg till att de gjorde ett bra jobb så att alla inblandade var nöjda och glada. Tänk om folk med ansvar fanns tillgängliga när det är lov från skolorna, eller delegerade ansvaret till någon annan. Nej, blir det fel så får stora företag och organisationer snällt vänta, för att någon (som får betalt för det) inte tar ansvar för sina skyldigheter. Ja, det var dagens irritation. Eller gårdagens, egentligen. I dag kör vi med tabula rasa och gör klart överklagan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/fel-och-ansvar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.