Försäkringskassan tredje gången gillt

Jag var helt slut i går kväll. Satt verkligen hela eftermiddagen med att försöka göra klart den formella överklagan gällande min rätt (eller icke-rätt) till handikappersättning från Försäkringskassan. Den här gången är det Förvaltningsrätten som ska besluta i frågan, vilket jag hoppas är till min fördel. Jag har aldrig mött någon eller något som är så fyrkantigt i sitt sätt att arbeta, som Försäkringskassan. En del saker verkar dock helt godtyckliga och går igenom i en del län men inte i andra, men för det mesta drar de alla över en kam oavsett om man har en brutit ett ben eller om man har en svår och ovanlig sjukdom.

Kartong, paket

Jag har skrivit ut mängder med dokument som pekar på den diskriminering jag blivit utsatt för, och hur jag har nekats den vård jag har rätt till enligt Hälso- och sjukvårdslagen, Världshälsoorganisationen, FNs organ OHCHR och Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Försäkringskassan har helt struntat i alla de sakerna tidigare, kommit med sakfel, och liksom krånglat in sig i sina egna ursäkter. Vad sägs om det här? Det första är deras motivering till att avslå min ansökan om utlägg för vård i annat landsting, och det andra är mitt svar.

Att Försäkringskassan inte godtar vård i annat landsting är fel.”

Det har jag aldrig heller påstått. Jag har enbart ansökt om utgifter jag har haft bland annat i samband med resor och boende när en landstingsansluten klinik i Stockholm har remitterat mig till långvarig behandling på en annan landstingsansluten smärtklinik i Umeå.

Det blir liksom oändliga argument, men ändå skyller de i slutänden på att så länge det finns vård i Sverige, så har jag själv valt att lägga ut pengarna. Ska inte vården vara tillgänglig (inte för att det ens finns någon specifik vård) för att deras argument ska gälla? Tydligen inte. Min överklagan ska ligga här och mogna någon dag till, så att jag inte har glömt något, men sen åker den iväg. Tredje gången gillt?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/forsakringskassan-tredje-gangen-gillt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.