Hål ska lagas!

I dag ska jag laga ett hål i en tand. Mitt andra hål någonsin, och det blir ju lite intressant. Jag var så liten när jag hade det första, att jag inte kommer ihåg särskilt mycket av det. Däremot har jag ett obehagligt minne från ett tandläkarbesök när jag skulle dra ut en mjölktand som kilat fast sig mellan två andra kindtänder. De bedövade och bedövade, men det hände inte ett skit, och det gjorde ont. De var tvungna att borra tanden i två delar och dra ut dem var för sig.

Nu vet jag ju att det inte är så konstigt att det gjorde så ont, eftersom bedövningsmedel inte biter alls på mig – ett symtom på EDS. Bindvävsstrukturen är så svag att det löses upp och försvinner, eller nåt. Jag är alltså ganska inställd på att det kommer att göra ont att laga ett hål utan bedövning, så jag kör lite extra morfin i stället. De brukar kunna ge lugnande när man är där, men det lär inte behövas. Det är ju bara ett hål i en tand.

Kvinna hos tandläkaren

Jag har haft en fraktur i korsbenet utan att förstå det (trodde bara att det gjorde lite extra ont i ryggen), jag har kroniskt ryggskott och nackspärr, och jag har gått och jobbat med akut diskbråck. Jag kan nervsmärta, och smärta i allmänhet. Hur jobbigt kan det vara med ett litet hål som bara ska borras och fyllas?

Det återstår att se. Jag är i alla fall inte ett dugg nervös eller rädd, och om det gör ont så är det i alla fall bara i några minuter – och jag har varit med om betydligt värre saker än så. Det som kommer att göra mest ont är nog att betala efteråt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/hal-ska-lagas/

2 kommentarer

    • happyfebruari 18, 2014 kl. 11:28
    • Svara

    Jag har lagat flera hål utan bedövning och det har inte varit så farligt, hoppas det går bra för dig!

    1. Skönt att höra! Det går säkert bra, tack! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.