Inspiration och motivation

Inspiration är något vi alla saknar ibland. För min egen del handlar det mest om brist på inspiration till att skapa saker, men för andra kan det handla om brist på mål. Vad vill man åstadkomma i vardagen eller med livet, och var hittar man sin drivkraft? Hur gör man för att våga ta steget ut och lämna något gammalt i livet bakom sig, eller våga sig ut på en ny resa, åt ett helt annat håll? Hur ska man våga sluta sitt jobb och starta eget företag?

ibland behöver man vägledning, och jag tycker själv att det är betydligt mer motiverande att höra en annan människa prata om det, än att läsa böcker eller plöja genom fakta. Det kan ofta vara lättare att relatera till sitt eget liv, eller sin egen resa, när man får möjlighet att möta människor som faktiskt har gjort samma sak själva.

Behöver man hjälp, så finns det – både för företag och organisationer som vill sprida lite motivation och inspiration. Bestseller förmedlar en stor bredd av talare, föreläsare och artister, allt mellan lokala talanger och stjärnor som John Cleese. Det är kul med föreläsningar, och det är inspirerande att möta människor som har ett helt annat sätt att se på saker än vad man själv har. Har du chansen att gå på en föreläsning och få lite inspiration – ta den!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/inspiration-och-motivation/

2 kommentarer

    • Stephen Kingfebruari 26, 2014 kl. 13:27
    • Svara

    ”In the midst of hate, I found there was, within me, an invincible love. In the midst of tears, I found there was, within me, an invincible smile. In the midst of chaos, I found there was, within me, an invincible calm. In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer. And that makes me happy. For it says that no matter how hard the world pushes against me, within me, there’s something stronger – something better, pushing right back.”

    ”Change has a considerable psychological impact on the human mind. To the fearful it is threatening because it means that things may get worse. To the hopeful it is encouraging because things may bet better. To the confident it is inspiring because the challenge now exists to make things better.”

  1. So true, boss! I embrace change! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.