Klart med överklagan!

I dag har jag äntligen, efter tre veckor, skrivit klart min andra överklagan gällande ansökan om handikappersättning. Alla tusentals dokument om lagar, regler och bestämmelser har blivit fem sidor text och tio bifogade bilagor. Det har tagit en jävla massa tid, och varenda minut jag har lagt på det har varit fylld av ilska och ångest. Jag ska inte behöva göra det här jobbet för att folk (läkare och myndighetspersoner som bestämmer om ersättning) inte vet vad Ehlers-Danlos syndrom är, och vad som finns att tillgå i form av vård och hjälp. Men så har det blivit, och det gör mig riktigt förbannad.

Som jag nämnde tidigare så går ju brevet (som väger närmare ett halv kilo) till Förvaltningsrätten, men via Försäkringskassan. De förmedlar det vidare till nästa instans, och under vintern har jag ju varit tvungen att skicka in samma papper både två och tre gånger – jag har alltså varit extremt noga med att länka till alla bilagor och dokument i min överklagan, för möjligheten att något skulle komma bort är ju inte alls omöjligt. Varför chansa, med tanke på deras tidigare resultat i pappershanteringsbranschen…?

Ansökningar till Försäkringskassan. De vill att jag ska bifoga en del papper... Klart.

Det är i alla fall jävligt skönt att det är klart. För den här gången. Jag förväntar mig ju ändå att få skriva en annan överklagan snart, den gällande min sjukersättning. Har inte fått besked, och även om jag enligt regelverket har all rätt till den, så är det så godtyckligt att jag inte vågar hoppas på ett ja. När nu det blir klart, om en vecka har det gått 4 månader. Men nu har jag en tyngd mindre att bära på, och det känns bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/klart-med-overklagan/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.