Landstinget granskar Färdtjänst

Läste i DN går kväll om att Landstinget ska försöka förbättra det dåliga bemötande man ofta råkar ut för som resenär med Färdtjänst. Jag har ju skrivit otaliga gånger om att jag ofta får vänta mellan tio minuter och en halvtimme på morgnarna de dagar jag ska till jobbet, och ibland dyker bilen inte upp alls. Det har hänt ett par gånger att bokningar jag gjort online bara försvunnit, och det har händer att chaufförerna inte kör ända fram. De har gett mitt färdtjänstkort till en annan resenär, och en del kan knappt köra bil, så på den fronten finns det ju mycket att förbättra.

Nu ska i alla fall landstinget granska kvaliteten på Färdtjänst och stänga av otrevliga chaufförer. Förutom att de inte alltid kör ända fram så har jag aldrig stött på någon chaufför som varit otrevlig, däremot har jag mött otaliga medresenärer som är sjukt otrevliga både mot mig och mot chaufförerna. Jag har behövt åka med medresenärer som kommer alldeles för sent, glömmer något hemma och under gråt och skrik tvingar chauffören att vända och åka hem igen innan färden kan fortsätta, resenärer som är påtända, fulla, eller förolämpar mig trots att jag inte ens öppnat käften.

Det är klart att en bil inte kan stanna och vänta i mer än några minuter efter utsatt tid, särskilt inte när det är en samplanering. Att chauffören väntar påverkar inte bara medresenären på samma resa, utan ofta även de resenärer som har bokat sina resor senare. Att bilar åker iväg efter några minuter anser inte jag är dålig kvalitet – chaufförerna är under stenhård tidspress och får uselt betalt för färdtjänstresorna, så att stanna och vänta kan vara en ren förlustaffär. Det däremot är något Landstinget bör kolla på, om de ska förbättra Färdtjänsten.

Gul tecknad taxi. Intyg till färdtjänst. Att ansöka om färdtjänst. Landstinget granskar kvaliteten på färdtjänst.

Och har man bokat en bil halvåtta så gör man sig i ordning så att man är färdigt långt tidigare, om man mår dåligt. Jag vet, för jag behöver gå upp vid fyratiden för att äta smärtstillande när jag måste åka till jobbet vid åtta. Är man sjuk, funktionshindrad eller gammal måste man vara ute i god tid för att kunna eller orka gå till bilen när man har bokat.

Visst skulle jag kunna gå upp halvåtta och vara färdig till bilen kommer, men det finns en risk att jag inte skulle kunna ta mig från ytterdörren till porten innan bilen tvingas åka. Alltså går jag upp klockan fyra och äter en näve piller. Tänk om, Landstinget. Se över tidspressen och den usla ersättningen chaufförerna får i stället, för nu känns det som om vi resenärer inte är värda ett skit, och det är faktiskt inte chaufförernas fel.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/landstinget-granskar-fardtjanst/

4 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Lia Svensson on februari 15, 2014 at 09:42
  • Svara

  HEJ! Du skriver bäst <3 <3 3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
  JAG VILL TIPSA OM VART JAG FYNDAR MÄRKESVAROR SUPERBILLIGT! !!!!!!!!
  T.EX. ODD MOLLY, SKOR, SMYCKEN, BARN, SPORT. INREDNING …..M.M
  campadre.se/tipsa/7817.
  Även på den här sida har jag tjänat tusentalskronor genom att handla på internet genom denna sida (tex på nelly, inredning, Apollo mm)
  ww.gratisbio.se/?RecruiterID=302794
  KRAMAR

  1. Hej Lia, jag har sagt det förr – kommentera gärna men spamma inte länkar.

 1. Såna där kommentarer ryker direkt hos mig. De kommer sällan ens fram i mitt filter.

  Läste lite om det där med färdtjänst på text-tv. Och, ja. Jag är så gammal att jag fortfarande kollar in nyheter på text-tv. 😀

  kanske kan det sätta lite fokus på verksamheten och få de där ekonomerna som styr att inse att man kan tänka både en och två gånger innan man beslutar om omorganiseringar eller vinstmaximering. Ett par ordentligt genomförda konsekvensanalyser kan även det bidra till att bättre beslut fattas.

  1. Ja, det är knappast chaufförernas fel att systemet är uselt. Känns som att slänga ännu mer pengar i sjön om man utreder dem!

 1. […] Det var några lägenheter i varje hus som skulle åtgärdas, och de började längst bort från mitt håll sett, så det var helt omöjligt att veta när de skulle komma. Jag hade bokat en bil hem till 13.50, men den kom inte. Kul. Kallt. Färdtjänst hade helt enkelt missat att skicka ut en bil, och efter ett par samtal så dök den upp 14.35, och då stod det på chaufförens färdplan att den var bokad 14.28. Jo, tjena. Det var då mitt sista samtal skedde, ingenting annat. Så vad spelar det för roll om chaufförerna är trevliga eller inte, när Färdtjänsten ska granskas? […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: