SJ missar igen och igen

I går kväll fick jag ett mail från SJ igen, ett svar på min förfrågan om varför jag inte fått några pengar ännu, på det ärende som de sa varit handlagt och färdigt den sjätte september förra året. Min förfrågan kan ni läsa här, och så här löd svaret jag fick i går, två veckor senare:

Tack för att du har kontaktat oss.
Vänligen inkom med ett ärendenummer eller bokningsnummer så ska vi titta på ärendet och se till att allt blir klart inom kort. Det går bra att göra anspråk om ersättning via vårat formulär. Du kan också svara på detta mejl.

Eh ok, så de har helt och hållet sjabblat bort mina uppgifter. Jag svarade då:

Hej!

Jag har ju fått besked om att det var klart redan, efter att jag skickat ytterligare en förfrågan till kundtjänst. Fyra månader efter att ni hade hanterat ärendet fick jag svar på det. När jag gick igenom alla insättningar på mitt konto under hela perioden så fanns där ingen insättning från er, och det gör fortfarande inte det.

Det var en tågresa mellan X och Y söndagen den x/y-2013, och avgångstiden var 17.44. Biljetten kostade 143:- och jag betalade med kortnummer X kopplat till kontonummer Y i Blablabanken. Biljetten köptes i mitt namn, i en av biljettautomaterna i stora hallen på Stockholms C.

Den 9 eller 10 december hörde jag av mig till kundtjänst för att fråga hur lång tid det skulle ta att få svar, och det dröjde ytterligare en hel månad innan jag fick svaren jag beskrev i mitt första mail.

Jag fick ingen information om hur själva ersättningen hade eller skulle gå till. Jag gjorde ursprungligen anspråk på ersättning för den här resan den x/y-2013, och då angav jag förutom dessa uppgifter även biljettnumret. Är detta att betrakta som mitt andra anspråk på ersättning i samma ärende?

Med vänlig hälsning,
Klara

Då kom det ett svar ganska snabbt, inom ett par timmar:

Såvitt jag kan se har en insättning på 72 kronor i restidsgaranti till ditt angivna kontonummer gjorts. Denna insättning borde vara synlig på ditt kontoutdrag inom de närmaste dagarna.

Okej, jag kommer att få ersättning från SJ om några dagar, alltså hade de inte gjort någon insättning förrän i går när någon kollade på ärendet igen. Undrar vad de hade tänkt, om de bara har lyckats göra fel i mitt ärende in bara en eller två, utan tre gånger, eller om de hade hoppats att jag aldrig kollat på kontoutdraget och kommit undan med det.

Pengar, sedlar

Helt sjukt att det funkar så dåligt hos SJ. Det återstår ju fortfarande att se om pengarna faktiskt kommer, men nu utgår jag ifrån att de gör det. Jag var ju ändå tvungen att svara på mailet och fråga:

Hej!
Så insättningen är gjord nu i dagarna? Hur kommer det sig att den inte gjordes då ärendet var handlagt, den 6 september, och hur kommer det sig att jag blivit meddelad om att allt var färdigt trots att jag inte hade fått och inte skulle få någon ersättning, om jag inte kontaktat er igen?

Det återstår att se vad SJ har att säga om den saken. De svarade ju inte alls på den fråga som jag ställde både i det första och det andra mailet till dem, efter själva ansökan om resegaranti – angående var jag ska vända mig för att få ersättning för mina övriga utgifter i samband med resan. Om de inte svarar nu heller får man nog anse att de helt enkelt har skitdålig kundservice (eller ja, det anser jag redan, för det ska inte ta mellan två och fem veckor att få svar på enkla ärenden), och att de helt undviker frågan eller bara inte är läskunniga.

För övrigt kan jag bara rekommendera att ni dubbel- och trippelkollar att allt blivit rätt om ni ansöker om resegaranti från SJ, och förvänta er inte att få hela summan tillbaka, om något alls…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/sj-missar-igen-och-igen/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Piafiafebruari 4, 2014 kl. 17:49
  • Svara

  Jo men Klara, de har fullt upp! Först ska alla skolpliktiga åka tåg hem efter sommarlovet. Sen ska alla dom till olika skolor. Alla föräldrar och alla andra börjar jobba och pendla igen, det blir fullt på tågen. Så kommer alla halkiga löv, signalfel, nedrivna kontaktledningar, tågurspårningar och sen kom SNÖN!!! Jisses så stressigt de har det! Och det är samma visa varje år… 🙂

  1. Hahaha! Att jag inte tänkte på det! 🙂 Uselt, oavsett!

  • Tofflanfebruari 4, 2014 kl. 19:22
  • Svara

  Fy 17 så dåligt!!! Jag fattar inte, allt borde ju gå så mycket smidigare med modern teknik – såväl tåg som återbetalning av biljetter.

  1. Ja, verkligen! Dessutom gav jag dem tillåtelse att spara mina uppgifter elektroniskt när jag ansökte om ersättning första gången, så att de ens behöver fråga igen övergår mitt förstånd.

  • SJ-följetongen -februari 5, 2014 kl. 18:06

  […] följetongen angående SJ och min reseersättning börjar bli löjlig. I går morse skrev jag ju om svaret jag fått, att de bad mig ansöka om resegaranti ytterligare en gång, och så talade de om för […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.