Stor fjärrkontroll!

Mina föräldrar har hjälpt farmor med att köpa en ny TV. Eftersom hon börjar närma sig ett sekel i ålder så har hon förlorat både lite hörsel och lite syn, så en vanlig fjärrkontroll som följer med en modern TV är ju helt värdelös för henne. Dessutom byter hon bara mellan tre kanaler på TVn, och höjer eller sänker volymen. De övriga funktionerna använder hon inte, så egentligen skulle hon inte behöva mer än fyra-fem knappar på sin fjärrkontroll – bläddra kanaler upp och ner, och justera volymen.

Någon sådan fjärrkontroll lyckades de inte hitta, för det var ändå en väldigt stor och smart TV, så de gick till den lokala hjälpmedelsaffären för att köpa en enkel variant. De hade en som hade ganska få knappar, men det som var extraordinärt med den var inte funktionerna – kolla in storleken!

Extra stor fjärrkontroll

Haha! Jag har ganska stora händer, och har man ett litet soffbord så tar fjärrkontrollen upp hela bordet! Jag hoppas att den är tillräckligt stor för att hon ska kunna använda den utan problem eller förstoringsglas, för det ska inte vara besvärligt att byta kanal. Visst, det kanske inte är så snyggt med en så här stor fjärrkontroll hemma på soffbordet, men hur många har inte saker som de döljer när det kommer folk på besök? Hoppas att min kära farmor får det lite lättare med en större TV och en gigantisk fjärrkontroll!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/stor-fjarrkontroll/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanfebruari 18, 2014 kl. 19:58
  • Svara

  Bara den funkar så tycker jag att det är strunt samma att den är skit-big! Men jag såg såna där på Jula för ett par år sen och baxnade lite. Rejält stor prylar.

  1. Ja, det är nästan lite coolt! Hellre en skitstor än fyra normalstora – som vi har… 🙂

  • Åkefebruari 18, 2014 kl. 23:34
  • Svara

  praktiskt med en fjärr man knappast kan lägga bort … ett annat tips till lilla farmor kan vara nått så enkelt som hörlurar ,, min farsgubbe är till åren kommen han oxå och efter ett yrkesliv inom byggindustrin är väl hörseln si och så ,, han hade svårt och hänga med på tv:n så jag köpte ett par trådbundena hörlurar till honom och kopplade till tv:n ,,, tidigare hade han volymen på ”herrejösses och det gick inte att vara i samma rum och försöka för ett samtal det funkar utmärkt nu och framför allt han både hör och kan hänga med på tv:n igen

  att jag valde sladd var både prismässigt men framför allt ,, köper man trådlösa kan både batterierna ta slut om man glömmer och sätta dom på laddning ,, dom kan glida i frekvens så inget alls hörs eller bara brus bara genom att komma åt en knapp

  sladden som är monterad är 6 meter och anslutningarna på sladden är både stor resp liten stereoplugg (3.,5mm)

  och dom som jag köpte finns på netonnet och kostar 149:-

  https://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/varumarke/philips/Philips-SHP250010/152484.6169/

  1. Såna är bra, hon har ett par liknande. De är så bra att man ibland får ringa på dörren flera gånger innan hon öppnar! 🙂 Jag tror att fjärrkontrollen blir toppen!

  • Jilinafebruari 19, 2014 kl. 08:15
  • Svara

  HAHA en sådan köpte min pappa till farmor för bara någon månad sedan. Väldigt stor och bra!

  1. Aha, en bestseller alltså! 🙂

  • Liv Fröhlichjanuari 3, 2015 kl. 05:24
  • Svara

  Hej! Jag är på jakt efter en fjärrkontroll med större knappar till en familjemedlem som skakar mycket och ser lite dåligt, nu är det ju en stund sedan du berättade om denna fjärris, kan du rekommendera den? Vad tycker din farmor? Jag blir mycket tacksam om du tar dej tid att svara
  Vänliga hälsningar
  Liv

  1. Farmor är supernöjd! Hon använder bara kanal-knapparna, så jag har för mig att vi tejpade över de andra så att hon inte skulle kunna trycka bort sig och inte veta hur hon får bort text-tv eller inställningssidor.

  • Livjanuari 3, 2015 kl. 05:29
  • Svara

  Ett par frågor till om fjärren, finns det knapp till textteven och var kan jag köpa den?

  1. Text-tv finns, men de knapparna är ganska små (röd, grön, gul, blå och två svarta precis ovanför 1 2 3). Jag har för mig att vi köpte den på Clas Ohlson! De har faktiskt ganska mycket sådana här hjälpmedel, men annars vet jag att det finns något liknande på Enklare Liv också (men dyrare där).

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.