Tandläkaren i går

Tandläkaren i går, alltså. Fick jävligt bråttom precis innan jag skulle åka, för då kom målaren och skulle inspektera vad som skulle göras. På två minuter skulle jag alltså röja ut handdukar, flaskor och annat viktigt, och det hela resulterade självklart i att jag höll på att komma för sent till tandläkaren. För inte fasen klarar jag av att ta ut allt på två minuter, snarare 10. Nåväl, fram kom jag i alla fall, och lagade ett litet hål gjorde de.

Kan inte påstå att det var skönt, men det gjorde inte ont. Visst ilade det när de borrade i hålet, men det handlade ju bara om sekunder i taget. Det värsta var att ligga bakåtlutad i stolen, att käken höll på att hoppa ur led, och att försöka ta mig upp för att skölja ur munnen…

Det hela var över på en dryg halvtimme, och nu är munnen tip-top igen. Det är viktigt. Ska fortsätta att lägga ner mycket tid på att hålla den i så perfekt form som möjligt, eftersom min bindvävssjukdom påverkar käften på fler sätt än att det kommer ut en hel del hårda ord ibland.

Ska tillbaka till tandläkaren om två veckor för att ta bort en liten metallskena som sitter på insidan av tänderna, en rest från tandställningen i min ungdom. Det ska bli skönt att bli av med den, för den gör det svårare att hålla rent mellan och bakom. Sen tänker jag inte gå till tandläkaren på ett par år, någon jävla måtta på lyxen får det vara.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/tandlakaren-gar/

1 ping

  1. […] i alla fall distraherar den andra smärtan. Det blev så mycket sämre av att ligga nedtippad i en tandläkarstol i tisdags, så allt som kan distrahera är bra. Har visserligen inga höga förhoppningar på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.