Uppdatering om julpyntet i området

Det är dags för en liten uppdatering om julpyntet i alla fönster utanför och mittemot min balkong igen. För drygt ett par veckor sedan var det ju ljusstakar eller stjärnor i 14 fönster av de 42 jag såg, och ljusslingor på 6 av de 14 balkonger som finns runt omkring mig – då hade ändå Tjugondag Knut passerat med några dagars marginal.

Nu har det minskat lite, men det är ändå 8 stjärnor och ljusstakar kvar i de fönster som är mittemot, och 3 ljusslingor kvar på balkongerna under min och i de två angränsande husen. Vi är ändå några dagar inne i februari nu, och jag börjar känna att det är dags att tänka på våren. Det är plusgrader, det är inte så fasligt mörkt på morgnarna längre, och om en månad skulle det potentiellt kunna vara tidig vår men det ser fortfarande ut så här hos en del.

Julgran, plastgran. En och annan bisarr julklapp.

Julpyntet börjar helt klart kännas helt passé, men det tyckte jag visserligen redan för ett par veckor sedan. Har folk glömt att det fortfarande hänger där, eller har de helt enkelt inte orkat ta bort det? Det är ju bara tio månader tills det börjar bli dags att fundera på att ta fram det igen… Visst är ljuset mysigt, men ta bort julpyntet någon gång – jag längtar efter våren! Nja, på knappt tre veckor har det alltså inte hänt mycket häromkring. Hade hoppats att det skulle vara borta vid det här laget, men det finns tydligen de som har pyntet upp året om. Urk.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/uppdatering-om-julpyntet-omradet/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.