Veckans minus, vecka 5

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus utan tvekan till den där satans snön och isen som inte plogas eller skottas bort från trottoarerna! Varför i helvete är det ingen som bryr sig om att rensa trottoarerna? Plogbilarna åker ut så fort det har kommit två centimeter snö – antagligen för att få jobba – men trottoarerna lämnas täckta av snö och is. Det smälter lite, fryser på igen, snöar lite mer och upprepar sig hela vintern, och resultatet blir ett tjockt och knöligt lager av is som är livsfarligt.

Snö, snöflinga

I går var det exakt en sådan trottoar som orsakade ett fall för min del. I dag är jag helt paj, hela min vänstra sida är ur funktion, och det gör så jävla ont. Utstrålningen i benet har blivit oerhört mycket värre, och hela armen upp till nacken och huvudet bultar. Frågan är om det går över så småningom, eller om utstrålningen på grund av de dåliga diskarna i ryggraden blivit permanent sämre. Vem ska jag skylla på? Veckans minus går till de som ansvarar för den icke-existerande snöröjningen på trottoarerna. Tack så jävla mycket.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/veckans-minus-vecka-5/

2 kommentarer

  • Åkefebruari 3, 2014 kl. 03:30
  • Svara

  normalt brukar jag påpeka för mina klagande kamrater ” den friske har MÅNGA önskningar , den sjuke bara en ” men (hehe) den tesen slaktar du jämns med fotknölarna .. vet inte riktigt vart du bor men jag skulle gissa att den närmaste sanningen till denna icke snöröjning handlar om pengar ,, nu har det ju varit en overhört mild vinter vad det gäller snön ,, det var någon som gick ut i början av januari och berättade att (och här är jag osäker men ) jag tror det var stockholms stads snöröjningsbudget som var slut ,, och det förklarade man med att över 80 % av kostnaderna låg på fasta kontrakt och man hade ca 20 % av hela snöbudgeten att röra sig med fritt ..

  sen är det ju oxå som så att det jag upplevt på trottoar och vägarna idag mer är av karaktären slask än snö ,, och blundar man tillräckligt hårt så finns det inga problem så med lite tur nästa gång ögonlocken åker upp så har moder natur smällt bort det som skulle kostat pengar för att få bort ,, att 2010 var det handikappades år är det inte många som vet , och mantrat var att alla oavsett kondition skulle ha samma rättigheter/möjligheter i samhället “jo tjeeeenna” man undrar ju inte HUR utan snarare OM dom tänker , ta bara ett sånt ställe som huvudentren i karolinska universitetssjukhuset man byggde om huvidentren för xxx antal år sedan men själva grunden /scenariot var det samma då som nu ,,,, dvs massor av sjuka människor som skulle beträda det golvet så vad väljer man då att beklä underlaget med ,, jo marmor naturligtvis ,, stenhårt och lätt att hålla rent , slå bara ut lite vatten och ta ett par kryckor och hoppa runt en sväng så fattar du vad jag menar ,, totalt livsfarligt ,, nu är jag ganska avancerad i min teknik ,, har lekt med kryckor sedan 83 och har inte hunnit passera 50 strecket än så .man kan nog tom kallas grassiös jämnfört med många andra . och det är just dom jag tänker på i snömodden på karolinskas livsfarliga golv men som som sagt det är ju enkelt att hålla rent och det är väl huvudsaken ?? ty städpersonelen går på timlön , tungstädade lokaler kostar pengar , “tant” ada 85 hukandes med en käpp och knapp ledsyn som inte ser den där vattenfläcken på golvet , halkar , bryter lårbenshalsen och hennes liv får plötsligt en snabb ändelse ,,, ett människoliv har ingen prislapp så dom kan helt enkelt inte ställa upp dessa två faktorer mot varandra och se hur vansinigt det är ,, det är hög tid att vi får en “common sence” minister i riksdagen som får ta i sånt här vansinne ,, natti på er ,,

  1. Haha, väl talat! Ja, jag bor i en Stockholmsförort, och har också hört de där siffrorna. Tydligen ligger vi fortfarande minus efter de senaste vintrarnas snöröjningskostnader också.

   Jag tycker att det är svårt med slask också, för fossingarna glider rätt vad det är åt vilket håll dom helst. Jag har problem med stabiliteten i lederna och är därmed ganska ostadig!

   Nåväl, som vanligt är det väl ingens fel, utan jag får skylla mig själv som varit så klumpig… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.