Veckans minus, vecka 7

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till något som har stört mig hela veckan. Jag har ju varit ganska förkyld hela veckan, och i början hostade jag en hel del. Och vad gör man åt det? Ja, inte fasen köper man hostmedicin. Man äter muskelavslappnande och äter socker, eller varför inte tar en whisky, för Läkemedelsverket både i Sverige och Norge har ju bevisat att receptfri hostmedicin inte fungerar.

Specialistläkare Jane Ahlqvist Rastad som arbetar på enheten för läkemedelsanvändning på läkemedelsverket i Sverige, säger att det inte går att säga om hostdämpande eller slemlösande, varken på recept eller receptfritt, har någon effekt alls. Svenskarna lägger ut ungefär 260 miljoner kronor på hostmedicin varje år, helt i onödan.

Det går alltid reklam på TV för hostmediciner när det är förkylningstider. Köp blabla mot torrhosta, och bleble mot slemhosta. Öh nej, varför skulle jag? Det funkar ju inte. En kopp te med honung eller ett glas sockervatten funkar lika bra för att lindra en irriterad hals.

Ett glas vatten

Det tar dock inte bort reflexen att hosta. Därför käkar man muskelavslappnande – tur att jag har ett artilleri av medicin, för det gör alldeles för ont att hosta särskilt länge när man har diskbråck och kroniskt ryggskott. Veckans minus går alltså till alla apotek och läkemedelstillverkare som försöker prångla på stackars människor sockerlösningar för dyra pengar, helt i onödan. Hostmedicin borde säljas i hälsokostaffärer i stället för på apotek. Skäms.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/veckans-minus-vecka-7/

2 kommentarer

    • Gunnarfebruari 16, 2014 kl. 19:31
    • Svara

    Börja med att sluta äta kyckling som inte är KRAV märkt. All annan är uppfödd på bl a antibiotika i massor så att det bryter ner människans immunsystem. Lycka till.

    1. Helt sant, håller mig undan från sådant!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.