Afternoon tea och matlagning

I går var vi på ett lite annorlunda 30-årsfirande hos ett par kompisar till mig och R – Afternoon tea party. Lite snittar, bubbel, mängder av kakor och godsaker och så självklart te. Jag har aldrig varit på någon tillställning med Afternoon tea förut, och det var riktigt trevligt. Det är i och för sig alltid roligt att träffa dem, men just grejen var lite rolig.

Självklart åt jag alldeles för många kakor och små desserter, men hoppade över lunchen innan så jag blev inte bedrövligt proppmätt. Övervägde att hoppa över middagen också, men vi var ändå en aning sugna på riktig mat så vi ”lagade” en enkel grekisk sallad – lagade innebär alltså att vi skar grönsaker och fetaost och blandade dem i en skål. Väldigt komplicerat. Ännu mer invecklat blev det när vi blandade en färdig mix för salladsdressing med lite olja. Oj oj, tur att det finns kokböcker.

Eller inte. Jag gillar att laga mat. Det är avslappnande, och väldigt viktigt. Man mår bättre om man äter bra mat, så enkelt är det, och det känns så tydligt. Efter två dagar med färdig- eller hämtmat så skriker min kropp efter färska råvaror, och mindre salt och fett.

Det är tur att jag känner en sån markant skillnad, för om jag går upp ett kilo får jag mer ont. Helt sjukt. Och det är tur att jag gillar att laga mat själv, och experimentera. Afternoon tea var ett roligt experiment som jag gärna gör om, och kanske till och med själv ställer till med någon gång.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/afternoon-tea-och-matlagning/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.