Årets första monsterspindel

Sista natten på lantstället var sådär. Jag var sjuk och hade väldigt ont, och så träffade jag på årets första monsterspindel. Två gånger. Första gången var när jag gick upp för att gå på toa någon gång vid fyratiden på morgonen. När jag satt där kom det något stort och svart som firade ner sig snabbt, jag såg den bara i ögonvrån.

Tog första bästa tillhygge, en golvskrapa, och såg till att den inte skulle få för sig nåt. Jag är inte rädd för spindlar, och tar helst ut dem, men inte mitt i natten när det är kolsvart och jag har ont. Sen somnade jag om, och sov alldeles för länge. När jag vaknade satt det en annan monsterspindel i sovrummet, ovanför ett litet fönster på min sida av sängen.

Spindel i taket. Monsterspindel.

Inte helt liten. Ganska suddig bild, men ni ser ju på de normalstora taklisterna att det var en rejäl köttig spindel. Den firade också ner sig när jag hade gått upp, men älskaren R var redan uppe och skulle ta ut den. Jo tjena, de där husspindlarna är snabbare än tåget. Dessutom kan man alltid lita på att de kommer. Den försvann någonstans under sängen, men flyttar väl förhoppningsvis ut när det börjar bli lite varmare även på nätterna. De gillar vår fuktiga lilla stuga, det är ett som är säkert…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/arets-forsta-monsterspindel/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.