Bidrag för glasögon

Förresten hörni, Landstinget var riktigt snabba med att svara på min förfrågan om huruvida det gick att ansöka om bidrag för glasögon eller kontaktlinser, om man hade någon diagnos som faktiskt påverkade ögonen rent fysiskt. Dels ställde jag den frågan, och så även hur man går tillväga för att ansöka om bidrag för glasögon i så fall. Svaret var kort och koncist:

Det är som du själv skriver, diagnoserna afaki, dubbelseende och specifika fall av skelning berättigar till glasögonbidrag. Inga andra diagnoser omfattas.

Nähä. Synd, för att man skela innebär ju inte alls samma fysiska problem som sjukdomar som påverkar ögonen, kan jag tycka. Dessutom innebär det inte att man lever med konstant och svår kronisk smärta som många gånger medicineras på samma sätt som döende cancerpatienter, så att man faktiskt inte kan använda glasögon bara för att det gör för ont. En aningen konstig prioritering, kan tyckas, men de var i alla fall väldigt tydliga med vad som gällde, och snabba på att svara.

Glasögon från Sörensen. Om bidrag för glasögon

Undrar vem det är som bestämmer såna där saker egentligen. Om man bara gick efter logik och reson så skulle ju bidrag för glasögon även gå att ansöka för om man hade en sjukdom som rent fysiskt påverkar ögonen, och man har ett synfel. Men det är ju sällan något är logiskt. Jag gissar att såna här saker ofta kan bero på hur hälsan och familjesituationen ser ut hos de som bestämmer, för det är ju tyvärr nästan alltid så att folk ser till sitt eget bästa. Och jag vill självklart mitt bästa.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/bidrag-glasogon/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.