Böcker och rensning

Jag har lyckats få älskaren R att tömma bokhyllan en aning – med förbehållet att när eller om vi någonsin flyttar till något större så ska han minsann få ha alla sina böcker framme i bokhyllor. Visst, han kan få ett helt eget rum till sina böcker, om vi någonsin kommer att ha så mycket plats där vi bor… Jag tömde en del åt honom, och han tömde lite själv, men han var tvungen att kolla igenom allt så att vi inte lade undan något han skulle läsa inom en rimlig framtid.

Nästa steg, som kan bli en aning svårare, är alla dessa jäkla pärmar. Vi kom överens om (eller kanske jag kom överens om, och han grymtade) att nästa gång det är dags att betala räkningar – alltså nu – så ska hans 12-15 eller hur många det nu är pärmar krympa till 5-6, vilket är så många som får plats i ett fack i vår stora hylla.

Pärm, pärmar

Han är väldigt skeptisk, och jag har inte särskilt stora förväntningar på att det kommer att fungera, men någon måtta får det faktiskt vara. Man behöver inte femton pärmar till gamla räkningar, särskilt inte när det går att scanna in det som är viktigt. Jag fattar det inte riktigt. Jag har tre pärmar, en av dem är ganska full och två är ganska tomma. Jag har ändå en jävla massa ärenden med myndigheter och vård, så den som är full består till största delen av läkarintyg och sånt.

Visst, jag äger ingen bil eller något alls egentligen, men det kan knappast gå åt tolv pärmar till sånt? Nåväl, jag skulle tro att det är dags att betala räkningarna i dag, så vi får se hur det går. Jag förväntar mig sura miner, en jävla oreda och förmodligen så kommer det att stå 12-15 pärmar i bokhyllan (i stället för böcker) när han är färdig också.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/bocker-och-rensning/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag samlar gärna på ”bra-att-ha”-grejer men sent ska syndaren vakna och nu rensar jag ganska friskt i mina pärmar och papper. OK, allt åker inte ut. En del åker ner i bra lådor för senare öde.

  Du kanske skulle visa R den här instruktionen:
  https://www.makeuseof.com/tag/shred-scan-store-paperwork/

  I den digitala världen gäller det att kunna övertyga analogisterna att det finns andra, om än märkliga, metoder att spara på papper. (I dubbel bemärkelse). 😀

  1. Väldigt bra instruktion! Ska nästan skriva ut den, lägga alla pärmar på köksbordet, ställa fram lådor för förvaring och kassar till skräp, och ha scannern redo.

   Alltså, sakerna jag hittade… Inte bara stod det flera tomma pärmar och tog upp plats där, men kvitton på insättningar och uttag på konton från 90-talet, som inte ens tillhörde honom! Han hävdar att han har preussisk ordning bland sina saker, men det tror jag inte ett dugg på när det gäller den biten. Det bara förvaras, för att han inte har orkat städa undan det. Tack!

 2. Jag är uppväxt med en mor som sparade allt som skulle slängas på hennes jobb. Det fanns alltid papper att rita på hemma hos oss men högarna med tomma pärmar och kartonger som kunde vara bra att ha eller för fina att slängas bara växte.
  Visst var hennes tanke god att man inte skulle slänga användbara saker men inte måste man spara på allt.

  Det kan finnas vissa saker med ett visst nostalgiskt värde men att spara kvitton från 90-talet känns lite onödigt. 😀

  1. Självklart, en del saker ska finnas kvar och tanken är god. Jag tror dock inte att varken han eller jag (eller båda tillsammans) någonsin kommer att få användning för så många pärmar! Hoppas på en tur till återvinningscentralen snart! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: