I dag stannar jag hemma

I går var det supermysigt partaj hemma hos min kusin. Glada barn, kul att träffa släkten, och så fick jag fler pussar än någonsin förut av systerdottern. Hon brukar vara som en liten klisterlapp på mig, men efter en stund drog kusinens dotter och hennes leksaker lite mer än vad jag gjorde, och sen såg jag knappt skymten av henne. Förutom när hon hittade någon slags gripklo och försökte fånga in mig och dra med mig in i lekrummet.

Jag var tvungen att skippa tjejkvällen, så det blev raka vägen hem efteråt och lite middag. Eller lite var en underdrift, för jag är inte van att käka så mycket som jag gjorde i går. Först alla underbara godsaker på kalaset, och sen en bit kött med potatis och pepparsås (hemgjord såklart, så gott det bara kan bli), och sen låg jag däckad med världens jävla magknip i flera timmar.

Oxfilé med hasselbackspotatis och pepparsås. Mätt efter nyårsaftons meny!

I dag hade jag och bästa M pratat lite löst om att dra iväg någonstans och fika, och han skulle som vanligt shoppa lite, men jag pallar fan inte. Jag blir kvar hemma Det är fortfarande en grej inplanerad varje dag förutom tisdag den här veckan som kommer, och sedan en helg på lantstället på det, så jag behöver all vila jag bara kan få. Är helt slut, det är verkligen för mycket att göra.

Alla med ME/CFS (kroniskt trötthetssyndrom) vet precis vad jag menar, men jag antar att det finns många som inte alls fattar hur ett kort besök inom vården per dag eller 5 timmars arbete två dagar i veckan kan göra så att man knappt orkar lyfta handen eller prata när man kommer hem. Kombinerar man dessutom de båda, och lägger till svår kronisk smärta så kanske ytterligare någon förstår, men jag har slutat förvänta mig att folk ska fatta. Jag stannar bara hemma i dag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/dag-stannar-jag-hemma/

2 kommentarer

  • Tatianamars 24, 2014 kl. 14:05
  • Svara

  Sötaste du !
  Jag fick den diagnosen i fredags ( så jag är inte slö, slapp och likgiltlig ) så jag fattar . Och som sagt kronisk smärta på det 🙁

  Jag kommenterar inte så ofta pga av ovan nämnda orsaker . Orkar knappt blogga 🙁

  Nästa gång som vi kaffar så kommer jag till dig ( åker mer än gärna till andra sidan stan för din skull ) och medtar kaffebrööö.

  Kram kram !

  1. Åh, vi är så lika! Det vore jättekul om du kom hit någon gång, men samtidigt är det ju roligt att komma ut också. Fast det går inte jämt! Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.