Finest är proffs, men inte bloggarna…

Finest Awards i går, alltså! Det var pompa och ståt, väldigt påkostat och snyggt. Fick ett väldigt fint välkomnande av Finest när jag och syrran dök upp, sedan minglade vi lite och kollade in lite utställningar. Testade en chokladfontän (vad händer när den har stått och bubblat i åtta timmar?) och njöt av alla godsaker det generöst bjöds på.

Hade en bra sittplats på prisutdelningen, och chefredaktören frågade om det gick bra för mig. Väldigt proffsigt att ha koll. Men jävlar, vad många stora egon utan någon som helst respekt för andra – ok att folk inte läser min blogg alls, men jag kunde knappt gå med kryckan jag hade med mig, och hade handledsstöd. Det syntes på mig att jag hade ont. Missade man det så var man antingen blind eller dum i huvudet.

Efter prisutdelningen av Finest awards kunde jag inte stanna kvar mer än några minuter, det blev kaos när de gjorde ytterligare ett insläpp av människor. Prisutdelningen i sig var väldigt bra, och proffsigt fixat. Sanna Bråding var som vanligt väldigt bra som konferencier, och duo Raw stod i bakgrunden som dekoration och delade ut blommor. Prisutdelarna var i vissa fall varken pålästa eller förberedda, det var lite trist att en del av dem inte tog det på allvar, men på det stora hela var det en riktigt bra gala.

Gala och fest

Jag skulle kunna nämna åtminstone 30 av Sveriges mest kända och hippa bloggare och deras lika kända sällskap vid namn, som inte har någon som helst respekt för en människa som har ont på minglet innan prisutdelningen. Det är aldrig okej att med flit knuffa på någon som har kryckor och stöd, det är aldrig okej att försöka flytta på någon sådan, och det är aldrig heller okej att försöka tränga sig förbi bakom någon med kryckor, som står längs en vägg för att inte råka så illa ut.

Det är inte okej att att vägra flytta sig från dörren till hissen för att ”nej vi hänger här”, och det är inte okej att låta bli att visa hänsyn för att man tror att man är något, är eller vill vara en kändis.

Något band som hette Level 5 framträdde live, de var helt okej. De hade en bloggerska med på scen som sjöng tre rader, men det var singback. Sen var det någon Linus Svenning som var med i Melodifestivalen, han framförde någon låt för ett cancersjukt barn. Fint, men han bytte inte tonart när låten gjorde det. På det stora hela – grymt fixat event av Finest, men min uppfattning om många av de största i den svenska bloggosfären sjönk som en sten.

Det sägs förresten att vinnaren i min kategori spottade på någon på efterfesten, efter att ha fått en kommentar om den kanske inte helt lyckade läppförstoringen hon gjort. Om det är sant vet jag inte, men oavsett så sätter ju det lite tonen för hur det var. Skvaller, drama och operationer – folk har uppenbarligen inga riktiga bekymmer utan bestämmer sig för att skapa egna. Resten av veckan är i alla fall förstörd för min del, för att folk inte har visar hänsyn och respekt när någon har ont. Vad är det för fel på folk!?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/finest-ar-proffs-men-inte-bloggarna/

10 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianamars 13, 2014 kl. 12:25
  • Svara

  Om det är Alexander som fortfarande är chefredaktör så är han otroligt vänlig och trevlig !

  Vilka bajsbloggare . Människor ser inte längre än sin egen näsa och är som bulldozers .Skämmes tammefan !

  Det där med chokladfontänen har även jag tänkt på . Och astrist med artister som kör samma tonart. Det är som om en skådis skulle ha samma tonfall hela tiden .
  krampåre

  1. Japp, han var suverän! I övrigt var det bara en enda människa som bad om ursäkt när hon gick in i mig. En! De ”vackra” människorna kanske inte behöver vara trevliga eller ens bry sig om de gör illa någon. I mina ögon blir de jävligt fula.

   Kram!

  • Katjamars 13, 2014 kl. 12:43
  • Svara

  Jag har länge undrat vad det är för fel på folk! Och såna som tror att dom är nåt kan för min del ”gå och brinna”….

  1. Ja, det var sjukt otrevligt. ”Bloggeliten” behöver väl tydligen inte bry sig om någon annan. Eller kan kanske inte.

  • Tofflanmars 13, 2014 kl. 19:42
  • Svara

  Jag läste det här blogginlägget på lunchen och hade för lite tid för att kommentera (och för liten mobil för att skriva med prinskorvarna). Men fy fan, det var ju väntat att där skulle vara fullt av egomänniskor! Hoppades så att du skulle vinna, för din blogg har ett läsvärde längre än somligas ögonfransar och ytlighet.
  Stor KRAM till dig! Du hade varit en värdig vinnare och jag röstade på dig varje dag.

  1. Åh, tack! Det gör mig glad att höra! En del av mina motståndare skrev knappt, utan visade mest bilder på saker det är tänkt att man ska vara avundsjuk på. Personligt? Knappast. Tusen tack för alla röster och KRAM!

  • Mariamars 13, 2014 kl. 21:08
  • Svara

  Vad tråkigt att höra, det är verkligen sjukt att folk inte kan ta hänsyn till en människa man ser har ont.

  Jag minns då jag var på en festival och skulle försöka komma ut från ett typ av öltält, ingång var också utgång så det var väldigt trångt och svårt att komma fram och extra svårt då jag hade väldigt ont, så min kära vän bad vakten som stod vi insläpp/utsläpp att hjälpa mig för att jag hade ont, vet inte vad han trodde om jag för full för att kunna gå eller, för han slet tag i mig och formligen drog ut mig genom folkhopen, inte riktigt nån hjälp, gjorde ju som ont värre!!!!!

  Är så tråkigt att vi med handikapp ibland väljer att avstå för att situationen gör att man känner sig osäker och rädd i en miljö där det faktiskt borde gå alldeles utmärkt att vara om bara människor kunde ta hänsyn.

  Förra sommaren vi på en marknad då sambon rullade mig i rullstolen, helt galet att folk inte kan flytta på sig då man ser en person i rullstol, ett gäng kan så i en cirkel och prata, tittar på en och fortsätter prata, inte en tanke på att man behöver komma förbi, en del springer ut mitt framför rullstolen, var ju inte bara en gång det vara nära att få en person i knät.

  Det är nåt fel då vuxna människor inte tar hänsyn, hur svårt ska det vara att inte knuffas och kliva på en person….

  Hoppas du snart blir bättre i kroppen, att din smärta lättar!!!!!!

  1. Tack Maria! Ja, jag anser inte att de är vuxna – de beter sig som barn som inte har lärt sig vad hänsyn och respekt är. Folk fattar inte att alla handikapp inte syns, men har man saker som på något sätt visar att man har ont eller inte är ”frisk” så är det väl fullständigt självklart att man tar tar hänsyn till det och ser till att ta en extra omväg?! Men tydligen inte.

   Jag var omgiven av folk som var vuxna nog att få rösta och ta beslut om att skönhetsoperera sig, men som inte hade lärt sig hur man beter sig omkring andra människor. Eller glömt det. Man knuffas inte eller kör över folk totalt i en kö, bara för att man ”ska fram”, även om det inte syns på dem att de har ont…

  • Pettermars 17, 2014 kl. 11:54
  • Svara

  Ibland är det inte fel att bo på landet. Viss finns det wannabees och hybris även här men vi är nog lite lugnare i sinnet när det kommer till kändisskap.

  För att ta ett exempel. I fredags växlade jag några ord med en medlem av hårdrocksbandet Pretty Maids. Stötte på honom på Willy:s och tackade honom för att han formade mig på 80-talet. Vi snackade lite hårdrock och sedan skildes vi åt. Så funkar det på landet. Hahahaha…..

  Finest awards hade jag nog inte ens gått på om jag blivit nominerad. 😀

  1. Det var en riktigt häftig tillställning, men jag föredrar också helt klart mentaliteten i mindre orter. Det var så många rakt genom fula människor på den där galan! 🙁

  • Veckans minus, vecka 11 -mars 16, 2014 kl. 17:11

  […] (eller snarare folk som strävar efter att vara det) eller bara de med stora egon som var på Finest Awards i onsdags. Jag mötte så många av dem som tyckte att det var helt okej att både knuffa, stöta […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.