Hjälpte till att snickra lite…

Jag lider av dödsförkülningen från helvetet i dag, så jag är hemma från jobbet. Är helt paj, så jag muntrar upp mig själv och kanske någon annan men en liten snickerihistoria från helgen.

Älskaren R hade ju en hel massa projekt på gång i helgen på lantstället. Det var bråte som skulle rensas, en bil att tvätta, och så skulle han börja snickra på ett tak över en uteplats vid en snickarbod. Det var strålande fint väder, och jag ville gärna vara med och snickra, efter förmåga. Han hade utlovat att jag skulle få spika något, men först var jag tvungen att såga en planka i några småbitar som han skulle använda till något. Sågen var så slö att det hade gått fortare om jag gnagde av plankan. Sen visade det sig att det inte var något som skulle spikas, så jag tog saken i egen hand. Jag skulle minsann spika ihop något! Det började inte så bra.

Trä med spik. Skulle snickra lite.

Träbiten var så torr, att den sprack mitt itu. Men jag misströstade minsann inte, nu hade jag ju dubbelt så många träbitar att snickra med! Det fortsatte dåligt.

Trä med spik. Skulle snickra lite.

Spikade i den andra änden så att träet inte skulle spricka, men det blev snett ganska många gånger. Och R vägrade hålla i spiken medan jag hamrade… Efter några utdragna spikar och ömmande händer (vad gör man inte, vi hade ganska roligt ute i solskenet), så lyckades jag i alla fall snickra till två små… Någonting.

Trä med spik. Skulle snickra lite.

Som ett minne av en fin vårdag på lantstället. Vi kan kalla det konst. Jag fick förresten högsta betyg i trä- och metallslöjd på högstadiet, så jag är inte så dålig på att vara händig som man kan tro av de här bilderna. Det gör bara lite för ont i händerna för att göra något särskilt avancerat. Men jag ska minsann hjälpa till att snickra nästa gång också, vänta bara…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/hjalpte-till-att-snickra-lite/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.