Intervjun för Färdtjänst och arga medborgare

Intervjun för att ansöka om Färdtjänst på nytt gick enkelt och smärtfritt. Förutom då kanske det faktum att det läkarintyg min husläkare skrivit, inte innehåll ett enda dugg om hur min sjukdom påverkar mitt resande. De sa att det var ett av de sämsta de fått på länge, men som tur var så hade de kvar de två tidigare jag skickat in föregående år. De innehöll betydligt mer information, och skulle antagligen ligga till grund för beslutet eftersom min situation inte ändrats. Kvinnan som skötte intervjun skulle i alla fall åter rekommendera att jag blev beviljad Färdtjänst.

Färdtjänst Stockholm logo. Intervjun avklarad för tredje gången.

Den här gången var intervjun betydligt kortare än de två första gångerna, eftersom de egentligen redan hade all info de behövde. Det känns så himla sorgligt där inne på Stadsdelsförvaltningen. Man möts av en receptionist och en vakt, för socialtjänsten håller nog till i lokalerna också. Jag har ju bara varit där tre gånger, men alla gånger har det varit folk där som varit sura eller ledsna för att de inte har fyllt i sina papper rätt eller inte uppfyller kraven för diverse bidrag.

Det ligger ett bibliotek där också, men det verkar inte vara särskilt välbesökt. Jag skulle i alla fall välja ett annat bibliotek bara för att slippa stämningen i receptionen, och för att undvika folk som är arga för att de inte förstår varför de inte får socialbidrag eller får utnyttja prylarna som finns där i obegränsad mängd.

På de tio minuter jag satt där och väntade blev receptionisten utsatt för två elaka kommentarer, en för att man bara fick använda datorerna med gratis internet en viss tid så att de som stod i kö skulle få använda dem också (”men jag betalar ju skatt, så du får se till att jag kan nyttja dem hur mycket jag vill”), och en för att en kvinna inte fick tag på sin arbetsförmedlare eller vad det nu var, på telefonen hon fick låna gratis. Den utskällningen skedde på något annat språk, men hon var arg som ett bi. Nej, stackars människa. Tur jag slipper gå dit på ett år.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/intervjun-fardtjanst-och-arga-medborgare/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: