Jordnötssmör

Jordnötssmör verkar vara en sån där sak som folk antingen älskar eller avskyr. En del gillar jordnötter men hatar jordnötssmör, eller tvärtom. Jag gillar båda, och är nästan barnsligt förtjust i jordnötssmör. Jag är allergisk mot nötter, men jordnötter är en baljväxt och funkar alldeles utmärkt. Det är gott på en macka, i en sataysås, eller bara på en sked direkt från burken. Mmm!

Men det funkar inte med vilket jordnötssmör som helst. När jag var liten gillade jag Skippy’s med bitar, men nuförtiden känns det alldeles för klent och barnsligt i smaken. Dessutom innehåller det härdat vegetabiliskt fett, druvsocker och olja, vilket inte har något att göra i ett bra jordnötssmör. Testade någon ekologisk variant från Green Choice, men det var stenhårt och ganska osaltat. Inte gott. Min favorit är jordnötssmör från Fitnessguru, för det har precis rätt sälta och konsistens, och så har det bitar i. Det är viktigt, det måste vara bitar i! Det är lite som apelsinmarmelad utan bitar eller skal – jag fattar inte poängen. Det blir ju bara en sockersörja med apelsinsmak, och inte alls en marmelad.

Jordnötssmör från Fitnessguru

Nåväl, tillbaka till jordnötssmör. Det här är perfekt, mjukt och har en lagom vuxen smak, dessutom innehåller det bara ekologiskt odlade jordnötter och havssalt. Jag älskar det som det är, men vill gärna ha tips på vad man kan göra med det – mer än jordnötssås till kyckling. Är inte överdrivet förtjust i kombinationen banan och jordnötter, så det hoppar vi över, men i övrigt mottages alla tips tacksamt!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/jordnotssmor/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanmars 27, 2014 kl. 17:58
  • Svara

  URK !

  1. Mmmm!

 1. Jag ÄLSKAR Jordnötssmör !

  1. Så himla gott!

  • Jannamars 28, 2014 kl. 12:31
  • Svara

  Häll smält choklad i botten på knäck/ischokladformar och låt stelna
  Blanda ihop en del florsocker och två delar jordnötssmör.
  Ta en klick av jordnötsröran och lägg på chokladen.
  Häll mer choklad ovanpå så det täcker
  Ställ i kylen/frysen
  Njut!

  1. Åh, det ska jag prova! Tack för tipset! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.