Korsett och sömn

Jag sov så jävla dåligt i natt, igen. Gick och la mig halv elva, normal tid för mig, och i vanlig ordning vaknade jag vid tretiden av att jag hade så ont i rygg, armar och ben att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Upp, äta piller, lägga sig igen, gråta en skvätt, vrida sig i en dryg timme innan jag lyckades somna om, och då var det tre timmar kvar innan jag skulle upp igen. Fler piller, dusch, kläder, och så färd mot sjukhuset för utprovning av korsett.

Höll på att komma försent trots att jag var ute i alldeles på tok för god tid för att det skulle vara rimligt. Hade i alla fall ett par minuters marginal när jag kom fram och fick träffa en kvinna som var ansvarig för utprovning av korsett för stöd till ryggen. De hade många som var riktigt, riktigt bra, men jag var lite orolig över kostnaden. Som den blyga viol jag är frågade jag hur mycket det skulle kosta mig, och när jag fick höra att eftersom remissen kom från läkaren som opererat mig ett par gånger, så skulle det vara gratis. Kunde knappt hålla tillbaka tårarna, för det hade gått på flera tusenlappar annars.

Kreditkort, betalkort, pengar

Jag valde två olika, båda som den på bilden – går både långt ner och ganska högt upp, men med olika hårda stödskenor. Det var de enda som passade och var elastiska nog för att inte skava sönder revbenen som sticker ut på ena sidan, för de var lite lägre fram än bak. Jag ser nämligen inte klok ut. Vi pratade om andra stöd också och hon tog in en expert på armbågsortoser. Det skulle behövas en ny remiss för att få dem gratis, så det får jag ta vid nästa läkarbesök om en månad.

Så nu sitter jag här med en skön korsett, ryggen är avlastad och jag känner redan hur skönt det är med ett ordentligt stöd. Tack och lov. Dagen bjöd på fler höjdpunkter, men mer om det i morgon. Just nu är jag tacksam över att jag äntligen, efter tio års tjat, har fått inte bara en korsett utan två. Dessutom skulle jag kunna få en till att variera med när jag träffar armbågsspecialisten. Hurra!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/korsett-och-somn/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. GRATTIS……
  Synd att det ska te en sån jääääävla tid men nu verkar du i alla fall ha fått något som passar och är till nytta.

  1. Tack :mrgreen: Nu vet jag i alla fall att det tar ungefär 10 år att få hjälp, bra att veta om jag skulle få någon annan sjukdom i framtiden…!

   1. Alternativet är ju att köpa det själv, då får man grejerna på stört men….. det är väl inte riktigt så det är tänkt att fungera. I min enfald trodde jag att den offentligt finansierade vården skulle vara något smidigare.
    Kanske borde beställa min rollator redan nu. 😀

    1. Va?! Har du inte beställt den ännu?! Det är värre än att stå i bostadskö till en hyresrätt på Östermalm! :mrgreen:

 2. Ska rusa till handläggaren på kommunen i morgon och kolla om det är försent. Åldern börjar ju ta ut sin rätt så det är väl dags att förbereda sig. 😀

  1. :mrgreen: Förhoppningsvis är det inte för sent! Det kan ju vara kortare kö utanför Stockholms län…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: