Ledig och dags för intervju

I dag är jag ledig från jobbet, eftersom jag slavade i går i stället. Men ledig är jag inte, eftersom jag måste åka till Stadsdelsförvaltningens kontor och gå på intervju för att ansöka om förlängning av Färdtjänst. Det blir tredje gången jag går på en sådan intervju. Senaste gången, för ett år sedan, sa kvinnan som intervjuade mig att det var väldigt konstigt att läkaren inte hade skrivit ut intyget för mer än ett år, och sa åt mig att be dem göra det nästa gång.

Jag antar att hon kommer att säga samma sak i år, för det är samma kvinna jag ska träffa. En väldigt trevlig och sympatisk kvinna, som är bra på att intervjua. Av någon outgrundlig anledning vägrade ju min alldeles excellenta husläkare* att skriva ett intyg för längre än ett år i taget. ”Det är så svårt att få.” Ja, men nu har jag ju redan Färdtjänst, och dessutom tyckte de att jag skulle komma med ett intyg för tre år nästa gång, så varför inte lyssna på vad jag säger…?

Gul tecknad taxi. Intyg till färdtjänst. Ledig, och om att ansöka om färdtjänst.

Jag utgår i alla fall ifrån att jag blir beviljad ytterligare ett år, innan jag måste göra om hela processen igen. Förhoppningsvis har jag en annan läkare då, en som vet något om antingen kronisk smärta, EDS eller kroniskt trötthetssyndrom. Hur som helst, intervjun brukar ta en knapp timme, och sen ska jag vara ledig och vila resten av dagen. Jag är inte särskilt frisk, och jag måste till sjukhuset i morgon. Tänker njuta av en kopp kaffe och en delikat proteinbar med smak av pepparkaka (de är så goda att man nästan smäller av) innan jag åker, och hoppas att taxin dyker upp i tid. Vilken ironi det vore om jag ringer och säger att jag är försenad för att taxin inte kom…

* Ironi.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/ledig-och-dags-intervju/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.