Möte med handspecialist i dag

I dag ska jag till sjukhuset igen, för att få träffa en handspecialist. Jag vet inte riktigt vad hon gör eller vad det är tänkt att vi ska göra, och hon arbetar i ett rehab-team. Det kan lika gärna handla om handövningar som hjälpmedel – har faktiskt ingen aning. När jag var där för ett par veckor sedan och fick nya kryckor och fick köpa en nackkrage, så sa tjejen jag träffade då att eftersom jag har sådana stora besvär med händerna så vore det ju toppen om jag kunde träffa deras handspecialist också. Gärna, men mer än så vet jag inte.

I går kväll när jag förberedde och packade i ordning lite saker för i dag, så kom jag på att tjejen jag träffade senast faktiskt sagt att jag kunde säga till i dag om jag kom på flera saker som jag skulle kunna ha hjälp av. Och det är det ju faktiskt. massor. Jag kom inte på en enda grej på rak arm då, men på väg hem fick jag självklart massor av idéer. Sen glömde jag dem lika snabbt, och kom dem igen. Säkert tio gånger, under de här veckorna, tills jag insåg att jag var tvungen att skriva upp dem för att ha en chans att komma ihåg dem i dag.

Sen om något är genomförbart eller går att ordna är en helt annan sak, men det skadar inte att fråga i alla fall. Jag är ju ingen blyg viol, utan har inga problem att kunna berätta precis vad jag vill ha, och varför jag behöver det. Synd att inte ens det räcker, i de allra flesta fall, Hur som helst, efter mitt möte med en mystisk handspecialist ska jag antingen käka en god lunch någonstans på stan, eller åka hem och göra det – beroende på hur lång tid det tar – och sedan packa ihop oss i eftermiddag för att spendera helgen på lantstället. Det ska bli toppenväder!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/mote-med-handspecialist-dag/

18 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Santiago Sanmars 28, 2014 kl. 10:07
  • Svara

  Hello Klara:
  Unfortunately I had to do rehab for having my right side completely paralyzed and long rehabilitation focused exclusively on the hand for it to be functional. You can do many exercises to rehabilitate and restore muscle mass hands or get more mobility in it: Press soft rubber balls, crumpled sheets of newspaper or magazines, try to stretch elastic bands,as one you use for fitness or Pilates but working both hands. And then the specialist can massage your fingers, open and close the hand (for me it was too much pain, because my hand was wide open and could not close it into a fist.) There is also shock therapy or contrast, for 20 minutes, you dip the hand in very cold water and hot water on. Or maybe you sumergan hand for about few minutes in a bath of hot paraffin feel great.
  It is very hard rehabilitation of hand, especially with pain, and I know one think, why do I need a specialist for hand, what I going to do?, But can do a lot and help a lot, you’ll notice over the time.Although it has nothing to do, the current problems with my right hand, they are the same as a person with Sudeck syndrome. But I have not Sudeck, I have the same problems with complications but my hands and my body are sequels to 40 days in a coma for a complication of the flu. Yes, something as simple as the flu completely changed my life 5 years ago, so unfortunately, I’m an expert like you in pain, rehabilitation treatments, natural treatments, visits to specialists and medical expenses.
  Like you I also had to deal with doctors and specialists, because now everyone knows the origin of my sequels and the result: fibromyalgia, myasthenia gravis, osteoporosis, and Sudeck, among many other things. But it took 5 years to diagnose all because the medical evidence they gave correctas.Sólo must look at what you do every day to see if your hands are working properly, perhaps these questions can help you:
  Can you write with any pen or need any special, thinner or thicker?
  Can brushing your teeth a long time, or you stop because you fingers are stiff or stiff and you get cramps?
  Can you play with a fingertip yolks fingers?
  Do you have a different temperature on hand if you compare with the rest of the body?
  Do you have a feeling in all your fingers or have some asleep, some notes with cardboard feeling or tingly?

  They will advise you if a hand specialist, believe me is because you need it, but for now understand why

  much encouragement and good luck

  1. I’m sorry to hear that San! I got some aids and next time they will create supportive braces for my wrists and hands to wear during night, to make them rest.

   I use a thing to put on pens when I write, I can’t hold anything very hard, Not toothbrush, potatoe peeler or anything. Can’t open cans or jars, but there was a few things to use that I got today to help me with that. After we figure out all sorts of help stuff in everyday life they can provide me with, we will maybe go on with things like the paraffin bath and pain relief. It was a very good meeting today and will be a very useful contact in the future, thank you for your enocouragement! 🙂

  • Pettermars 28, 2014 kl. 19:54
  • Svara

  Verkar som det börjar röra på sig. Det verkar vara en kamp i dina trakter med sådant som löser sig direkt där jag bor. Har aldrig hört att folk får vänta på hjälpmedel här men jag kan ju vara felinformerad.
  Fick du en ordentlig nackkrage? Eller hur var det? Tycker ju inte att det vore en så förbaskat stor kostnad. De tillverkas ju ganska enkelt och i många modeller. Hoppas det går bra med handspecialisten.

  P.S Här var det toppenväder så jag spenderade eftermiddagen i skogen. Låg på rygg och kollade in fåglar. D.S 😀

  1. Det låter skönt! Var faktiskt riktigt toppenväder här också, kunde sitta på ballen i t-shirt!

   Ja, det har hänt mer nu på ett par månader än på tio år. En bra kontakt verkar kunna leda till mycket. Kragen var en väldigt enkel variant, men den funkar hyfsat. Skön avlastning i rätt storlek. 🙂

  • Pettermars 28, 2014 kl. 21:32
  • Svara

  Det var till och med så man kände att det nöp lite i skinnet. 😀

  Synd att det ska tid och mycket tjat innan det händer något. Man undrar ju om systemet är till för att motarbeta och den som tjatar mest vinner. Konstigt.
  En sån där enklare variant i skumgummi kan underlätta en hel del. Jag använder min när jag känner mig trött eller sliten. Avlastning är grejen och tycker faktiskt den är suverän att använda emellanåt når jag pendlar. Ett tips är att använda en nylonsocka som överdrag. Då kan du matcha kragen med kläderna. 😀 Funkar finfint.

  1. Smart idé! Ska jaga några snygga färger! 😀

  • Pettermars 29, 2014 kl. 09:21
  • Svara

  😀 Bjuder gärna på bra idéer. Man vill ju vara fin i alla lägen. Hahaha….

  P.S Svart funkar alltid. D.S

  1. Sant! Ska leta efter en knallröd också. 🙂

  • Pettermars 29, 2014 kl. 10:07
  • Svara

  Hahaha… Kan bli en lång tråd om vi ska jämföra färger. Rött är snyggt Jag har en mörkare röd färg som matchar svart alldeles perfekt. Personalen på ett apotek jag besökte tyckte det var en kanonidé med färgade överdrag då alla deras kragar bara var ljusgrå.
  Kör ibland med grönt leopardmönster. Lite kul men ändå sobert. kanske…….. Vi får se om det kan bli något mode i det här…. 😀

  1. Åh, grön leopard låter coolt! Om bara fler vågade ha på sig sina kragar och prylar ute, så skulle du kunna starta en trend!

   • Pettermars 29, 2014 kl. 10:47
   • Svara

   Har funderat på det där några gånger. Folk säger ibland att de aldrig skulle visa sig med en krage på stan medan ett vanligt gips är helt OK. Undrar varför vissa bandage är mer pinsamma än andra? En krage kanske ger vibbar av försäkringsbedrägeri eller något annat fusk? Fåfänga?

   Tror iofs inte att marknaden är så stor för överdrag till kragar men det finns nog en hel del som använder krage ofta och ett överdrag både skyddar och piffar upp kragen. 😀

   Halvtaskig bild på min leopard: https://elmis.se/wordpress/wp-content/uploads/2012/02/IMG2438b.jpg

   1. Gillar leoparden! Äh, det är väl coolare att ha brutit ett ben än att ha nackspärr eller någon helskum sjukdom, helt enkelt. Jag skiter fullständigt i om min korsett syns under kläderna (jag blir ganska bucklig och tilllplattad på sina håll) eller om jag går ut med krage.

    Det är fan så mycket värre att gå ut utan de hjälpmedel man behöver och få mer ont bara för att man inte vågar. Det allra värsta som kan hända är att någon glor, och det är ett ganska enkelt problem att lösa.

  • Pettermars 29, 2014 kl. 12:06
  • Svara

  Tack. Tycker du ska prova leopard, eller zebra…… 😀
  Bucklig och tillplattad! Det blir med andra ord ganska enkelt att känna igen dig. 😀 Efter att jag glott på dig kommer jag i alla fall att hälsa. Hahaha….

  Du har så rätt. Finns ingen anledning att lida för att göra andra nöjda. Märkligt ändå med folk som ger gliringar för att man använder något hjälpmedel. Mina stödstrumpor har genererat mer än en gliring. Själv tycker jag att det är helt OK med stödisar. Jag blir inte yngre och vill gärna att benen håller sig friska. Jag sköter mitt och så kan andra sköta sitt. Oh yeah…..

  1. Ja, tänk om folk bara lät bli att bry sig om hur andra ser ut, vad skönt det skulle vara. Jag har faktiskt inte fått så många gliringar, men blivit blängd på i oändlighet. Så länge folk säger något i stället för att blänga är det okej, men det händer ju aldrig. Idioter som inte har viktigare saker att lägga sin energi på…

  • Pettermars 29, 2014 kl. 15:54
  • Svara

  Gliringarna är från kompisar. Folk på stan brukar vara tysta men kan å andra sidan som du säger blänga. En fråga är aldrig fel men käka glosoppa är något helt annat. Har ju haft en och annan upplevelse där folk blängt så ögonen trillar ur. 😀
  Tror nog du är som jag är och låter det vara. Vill folk glo får dom göra det. Jag har viktigare saker för mig än att vara alla till lags. \m/

  1. Sant. Ibland när det blir för närgånget brukar jag ändå säga åt dem att det är bättre att fråga om de undrar något, än att glo. Eller så glor jag tillbaka med min värsta psykopat-look. De enda som faktiskt brukar fråga direkt utan att glo är barn.

  • Pettermars 29, 2014 kl. 16:38
  • Svara

  Barn är de bästa. De frågar för att de är nyfikna eller undrar varför något är annorlunda. Varför försvinner den ärligheten när de blir äldre? Är det vi vuxna som lär dom att man inte ska besvära folk med nyfikna frågor? Man kan ju vara nyfiken även som vuxen. Jag kan inget om EDS och skulle fråga dig en hel del om vi träffades. Skillnaden är kanske att vi som vuxna inte behöver fråga om allt.

  Ändå intressant med de där som nästan glor ihjäl sig men å andra sidan gör de väl det om allt och inte endast när jag visar mig. Hahaha…. Jag svarar gärna på frågor om folk är nyfikna.

  1. Ja, det är konstigt. Det är ju inget som helst fel med att fråga om man är nyfiken, och jag tror inte att någon skulle ta illa upp heller. Jag stannar och frågar folk om saker ibland, allt från var de har köpt något de har på sig som är snyggt, till om de mår dåligt om det ser ut så. En del blir överraskade, men aldrig sura.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.