Nylonstrumpbyxor passar aldrig

Alltså, hur kommer det sig att nylonstrumpbyxor aldrig passar, när man köper dem i den storleken man vanligtvis har på kläder? Det är helt sjukt, de är alltid för små. Jag har vanligtvis storlek 36 eller 38 (small/medium), men om jag skulle köpa nylonstrumpbyxor i de storlekarna skulle jag knappt få den över knäna.

Jag kan väl inte vara den enda som har det här problemet? Det är likadant med stay-ups, de är alltid för små när jag köper dem i ”min” storlek. Och jag har ändå inte alls särskilt stora ben. Långa, visserligen, men det är inga ridbyxlår som tar en massa plats.

Hur kommer det sig? Ett par i storlek 40 kanske skulle passa om jag inte hade ganska långa ben, men det gör att de knappt går att dra upp hela vägen. Köper jag ännu större storlekar så är de så stora vid vristerna att de nästan hänger och hasar ner, och det är skitfult.

Nej, vanliga nylonstrumpbyxor i storlek large bör passa någon som vanligtvis drar small eller medium, fast det är också fel. Jag borde kunna använda small eller medium! Det är helt omöjligt att försöka gissa sig till vad som passar eller inte, och man får aldrig prova dem. Dessutom köper man ofta två par, så att man har ett i reserv om de går sönder när man är på partaj,

Visste ni förresten att det ofta är män som modellar nylonstrumpbyxor och stay-ups på förpackningar i butikerna? De flesta kvinnor har inte så knotiga knän och vrister, och inte heller så lågt kroppsfett och definierade muskler på vader och lår. Jag blir lite upprörd om kvinnor i allmänhet ser ut som på förpackningarna för nylonstrumpbyxor.

bland när man kollar på förpackningarna är det så uppenbart att det blir komiskt. Men kanske det är därför nylonstrumpor aldrig passar heller. Jag undviker dem självklart. Vad är det för fel på vanliga jävla kvinnoben med rundare former – normala ben? Jag erbjuder mina helt normala ben för strumpmodellande om någon är intresserad av medelmåttiga ben av normal storlek och form, med helt vanligt fett här och var.

Det skulle säkert göra det lättare för många kvinnor om storlekarna reflekterade vad som står och visas på förpackningarna. Det är nämligen sjukt dåligt – hur många har inte köpt nylonstrumpbyxor som inte passar, trots att det är ”rätt” storlek…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/nylonstrumpbyxor-passar-aldrig/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmars 29, 2014 kl. 18:36
  • Svara

  Äh, nylonstrumpor passar bäst över huvudet, det har jag alltid tyckt. Och jag har ganska litet huvud, så de passar alltid.

  1. Haha! Ja, det eller möjligtvis på armarna.

  • Pettermars 30, 2014 kl. 11:23
  • Svara

  Hahaha… Den här måste jag bara kommentera. Både av personliga skäl men även av rent akademiska. Som bekant tycker jag att strumpbyxor är extremt praktiskt och bekvämt. Jag använder strumpbyxor både när jag motionerar som när jag använder shorts. Hemma glider jag hellre omkring i strumpbyxor än mysbrallor för det skulle jag aldrig använda.

  Problemet är precis som du skriver ”nylonstrumpbyxor”. Köper man de vanliga billiga strumpbyxorna innehåller de 100% nylon, (polyamid). En 5-pack på Lindex eller Willy:s för 50 spänn kan ALDRIG bli kvalitet eller bekvämt.
  En högre andel Lycra/Elastan, (samma sak, olika namn) gör strumporna mer följsamma och elastiska. Med det sagt är det inte alltid som kvalitè och högre pris borgar för en bättre passform.

  Sant är också att det är en hel del män som modellar strumpbyxor. Mina slanka ben hade säkert passade perfekt för sånt modellande. 😀 Sen får vi inte glömma att det är lite Photoshop inblandat för att göra förpackningen mer attraktiv. Vi vill ju alla vara snygga.

  Mina favoriter kommer från Cubus. Deras 100 den som mest finns i svart är de bästa strumpbyxor man kan få för 80 spänn. De håller i evighet och är jävligt bekväma. Så det så. Det är sällan jag får tag på strumpbyxor som inte passar. Dra gärna till med en storlek större för längdens skull. Och skippa 100% nylon. De pajjar snabbt.

  Något mer ni vill veta? 😀

  1. Ja, även om jag tar en eller två storlekar större, hur fan får jag dem över röven och höfterna? :mrgreen: Jag syftar mest på de som är riktigt tunna, 20-30 den, för de är helt omöjliga. De tjockare brukar vara bättre, och som du säger, även mer elastiska.

   Tycker att du är ett föredöme av släktet män, som använder bra och coola kläder. Strumpbyxor och leggings är underbara!

  • Pettermars 30, 2014 kl. 18:03
  • Svara

  Tänkte inte på de där tunnare varianterna. Använder sällan under 40 den men visst kan tunna strumpbyxor vara bra för att ”jämna” till huden. Håller med dig att de tunnare varianterna faktiskt verkar vara betydligt mer slimmade än de tjockare. Och de går ju sönder betydligt lättare. Som man tycker jag nog att lite tjockare är snyggare på män medan kvinnor med fördel kan använda tunnare och blankare strumpbyxor. Stay-ups är suveränt när det är varmt men det gäller att längden är tillräcklig och att man vårdar silikonremsan. De ska ju sitta kvar. 😀

  Tack för de vänliga orden om att jag är ett föredöme. Jag tycker att man ska våga vara ”annorlunda” eller bara göra vad man tycker passar utan att bry sig om den allmänna uppfattningen. Strumpbyxor och leggings är superbekvämt. Använder det jämt. Bifogar ett litet exempel på min stil:
  https://farm4.staticflickr.com/3791/9384490052_136db54108_b.jpg

  1. Ja, de verkar bara passa på ben som ser ut som de på bilden. Stay-ups är nästan alltid för korta, och de är orimligt dyra i jämförelse med strumpbyxor (snackar fortfarande de väldigt tunna varianterna), för de håller ju inte ett dugg bättre. Skitsaker som sånt här, som har använts hur länge som helst, borde väl för fan inte vara så svårt att tillverka i rätt storlek…!

  • Pettermars 30, 2014 kl. 19:47
  • Svara

  Kanske når informationen inte fram till fabrikatörerna. Samtidigt är det ju massvis med ben klädda i strumpbyxor på stan och de verkar ju sitta där de ska. 😀
  Håller med om att Stay-ups verkar vara rejält mer prissatta men jävligt snygga. De tillverkas ju lite annorlunda men… i alla fall….. Vi kan däremot vara överens om att så gott som alla har någon form av hat/kärleksrelation till strumpbyxor. Hittar man ett par som passar gäller det att komma ihåg modellen.

  Problematiken ligger kanske i just de tunnare modellerna. Från 60 den och uppåt har jag sällan råkat ut för dålig passform. Däremot kan de vara lite olika genomskinliga beroende på tillverkningssätt. Jag tar det säkra och köper de jag har erfarenhet men ska sanningen fram verkar det ibland som modellerna ändras efter säsong. Man kan aldrig vara säker……

  Hur som helst blir ett par ben oavsett om de är smala eller kurviga betydligt snyggare strumpbyxor. Bara ben är enligt mig förbjudet om man är på en elegant fest.

  Klänning/kjol, strumpbyxor och snygga stövlar är supersnyggt och elegant.

  1. Sant – de tunna sitter alldeles utmärkt en bit upp ovanför knäna, men sen är det korvstoppning och ridbyxlår och alldeles för liten midja! Visserligen syns det inte, men det är jävligt obekvämt och onödigt. Inte fasen har kvinnor helt raka ben! De tjockare strumpbyxorna har aldrig det problemet, antingen passar de, eller så är de för stora eller små överallt. Mycket bättre, men inte så snyggt på en fin tillställning.

  • Pettermars 30, 2014 kl. 21:01
  • Svara

  Vilken tur då att jag har ben som modellerna. Det verkar ju vara den formen som passar. Hahaha…

  Har alltid undrat varför en del kvinnor avskyr strumpbyxor men som du beskriver det fattar jag varför. 😀

  Tack för ny informationen. Man lär sig något varje dag. Någon dag kanske du hittar ett par som passar som du vill. Den som söker ska finna.

  1. Haha! Ja, ”vanliga” kvinnoben passar då inte. Jag ska komma ihåg att skriva upp märke och storlek om jag någon dag hittar ett par som är bra! 🙂

  • Mickefebruari 28, 2015 kl. 12:17
  • Svara

  Ja det verkar som strumpbyxorna och stayup strumporna inte är gjord för kvinnliga ben

 1. Nej, konstigt nog…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.