Överklagan mottagen

Fick ett brev i fredags om att Försäkringskassan har mottagit min överklagan gällande ansökan om handikappersättning, och att de vidarebefordrat den till Förvaltningsrätten. Hoppas att de har fått med alla bilagor och häften, men har de inte det så är det något allvarligt fel på hur de sköter pappershanteringen. Det tar väl ytterligare ett par månader innan jag får något besked därifrån, och alla behandlingar och all smärtlindring är helt inställd. Pengarna är slut.

Pengar, mynt, sedel, bankkort

Att jag inte har fått något besked om min sjukersättning ännu börjar bli sjukt också. Min förra läkare sjukskrev mig i ett halvår från och med dagen jag ansökte, så att det skulle hinnas med i god tid, och det är bara en dryg månad kvar tills sjukskrivningen tar slut. Det börjar alltså att bli lite bråttom på den fronten också. Det är ju en hel månad sedan jag hade en intervju över telefon med handläggaren som sköter ärendet, och enligt henne var det så gott som färdigt. Hon skulle bara konsultera Försäkringskassans egna läkare först, men hon sa att jag snart skulle få besked.

Snart, är det en dryg månad? Inte i min värld. Om jag får avslag och måste sitta och skriva överklagan efter överklagan för sjukersättning också, är det något som är så fundamentalt fel med systemet, att jag kommer att riva upp himmel och helvete för att de ska rätta till det. Att inte ge mig sjukersättning, trots att folk får det för betydligt mildare sjukdomar, vore både olagligt och fel. Att jag är ung är till min nackdel både vad gäller handikappersättning och sjukersättning, men det borde väl vara ännu viktigare att jag får det stödet, så att jag har råd med behandlingar och inte blir ännu sämre? Nä, jag hoppas att det kommer besked snart. För min hälsas skull.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/overklagan-mottagen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: