Planerar fest i lite mindre skala

Jag tänkte ha fest om några veckor. Eller ja, om ganska många veckor, ungefär en månad. Det var länge sedan jag drog ihop något stort partaj, men jag fyller år och tänkte hitta på något kul. Det är så himla mycket bättre för mig att dra ihop ett gäng människor som kommer hem till mig och festar, i stället för att dra ut på stan eller åka någonstans, så försöker jag få hem dem till mig i stället.

För ett par år sedan hade jag ett riktigt jävla stort firande, med både städat släktkalas på dagen, och stor fest med en massa människor jag inte träffat på länge på kvällen. Älskaren R somnade i soffan någon gång vid tvåtiden på natten, men jag satt uppe med ett par av de bästa vännerna och snackade någon timme till. De flesta hade dock gått tidigare, för en del kom riktigt långväga ifrån. Allt som allt – en jävligt trevlig dag, men alldeles för lång med två kalas. Det snöade som sjutton den där dagen, vill jag minnas, trots att det var i mitten av april. Så här såg det ut hemifrån mig.

snö, april, snöstorm, slask. Vintervädret är bra! Fest.Det hade varit varmt ganska länge, men självklart kom det världens oväder när jag skulle ha fest. Det kom ett par decimeter tung blötsnö, det var kaos i trafiken, och jag kommer ihåg att syrran hade stora problem att köra barnvagnen från tunnelbanan hem till mig! Förra året skulle jag operera ryggen en vecka efter, och jag var riktigt dålig. Det blev bara lite fika, som jag dessutom fick hitlevererat och serverat. I år kommer det självfallet att vara alldeles strålande väder när jag har fest, och den blir inte alls lika stor. Dessutom skippar jag släktfikat, för det är ett några veckor innan, och ett annat ett par veckor efter. Jag satsar på mindre, men minst lika roligt. Men känner jag mig själv kommer jag säkert att bjuda många fler än jag tänkt mig i slutändan ändå…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/planerar-fest-lite-mindre-skala/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.