Plusgrader och plogbilar

Snö – men många plusgrader och goda utsikter för både värme i sol redan i morgon. Jag fattar inte vem som godkänner att plogbilarna åker ut på ställen där snön knappt är ett problem (som hemma hos mig) och kostar tiotusentals kronor, när det ändå kommer att ha smält bort någon gång under dagen (det är runt 7 plusgrader just nu) eller senast i morgon (för då väntas 11 plusgrader och sol).

Klart att de som kör plogbil vill ut att tjäna pengar, men någonstans måste väl någon dra i bromsen och säga att det inte behövs? Det hade liksom inte kommit mer än 6-7 centimeter…

Det var flera olika plogbilar ute i mitt område i morse. Allt de gjorde var att göra breda vallar av slask och snörester, för någon direkt skillnad på vägbanan blev det ju inte. Äh, slöseri med pengar är vad det är. Kollade väderprognosen, och den sa att värmen skulle hålla i sig åtminstone en vecka.

Då är det slutet av mars, och med lite tur kommer det bara en omgång snö till. De stackars små blommorna som hade poppat upp utanför huset såg inte så glada ut i morse.

Har haft tur att det inte varit några direkta snökaos de dagar jag har jobbat i vinter, för då funkar ju inte Färdtjänst alls. Visst, de är en halvtimme sena då och då, även om det bara är ett blött löv på gatan någonstans, men oftast när de har varit försenade den här vintern har det inte funnits någon annan förklaring än att chaufförerna prioriterar kunder som betalar fullt pris – i alla fall enligt dem själva. Oh well. Snart är jag i solen med fler plusgrader.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/plusgrader-och-plogbilar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.