Skatteåterbäring!

I går kom det. Kuvertet (om det nu kan kallas så, det är ju egentligen en plastpåse) med årets samlade uppgifter från Skatteverket. Jag vet ju sedan många år att Försäkringskassan drar för mycket i skatt, så jag hade räknat med att få tillbaka en del – men inte riktigt så här mycket. Man måste liksom ha koll på om man får något, eller måste betala, när man knappt får några pengar alls… Så jag fick alltså skatteåterbäring. Lika mycket som en hel månads inkomst.

Wow, en månadslön, kanske det är någon som tänker nu. 20-25000 kronor! Nej, en månads inkomst för mig innebär lite mindre än 7000 kronor, och det är sådant jag räknar med i hela nästa års budget för att ha råd med att bo, vård och mediciner och sånt. Precis som jag gjorde förra året, så kommer även de här pengarna att hamna i ”överleva”-potten. Det kommer inte att räcka till några behandlingar – alla som har varit på massage en timme vet ju att det svider i plånboken, och jag behöver en timme helst varje vecka. Bara vattengympa kostar ju runt 5-6000 för ett år…

Pengar. Flera buntar med sedlar. Ersättning. Skatteåterbäring.

Min skatteåterbäring kommer alltså inte att gå till något roligt alls. Det här är mest pengar jag har faktiskt har lyckats jobba ihop (med akut diskbråck och EDS), och lite sjukpenning, så det var tur att det blev så pass mycket. Jag har ju fortfarande inte berättat om det roliga jag och syrran har på gång snart, men det har en helt egen kassa som har legat och väntat sedan en lång tid tillbaka. Det är bäst att jag berättar snart. Men inte i dag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/skatteaterbaring/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianamars 27, 2014 kl. 20:17
  • Svara

  Hurra !

  1. Ja, stort hurra! 🙂

  • Tofflanmars 27, 2014 kl. 21:42
  • Svara

  OK, ändå bra att det blir plus! Jag får också tillbaka, fast inte lika mycket. Men jag är nöjd!

  1. Jag är supernöjd! Allt som är plus är finfint!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.