Skönt att handla kläder online

Det är så himla skönt att kunna handla kläder online. Jag avskyr att trängas i butiker, och jag kan inte alltid göra det heller av diverse fysiska anledningar, och dessutom finns det så mycket mer att välja på när man handlar på nätet. Man kan titta i lugn och ro, och med de exakta storleks- och måttangivelser som finns på de flesta sidor som säljer mode och kläder online så är det inga problem att hitta kläder som passar. Det är ju inte så kul att behöva skicka tillbaka saker bara för att de inte passar, men det har jag sluppit.

Har i och för sig ingen särskilt konstig kroppsform, men jag är ganska lång och smal upptill och i en del affärer innebär det problem. Om man bara vet sina mått så är det ganska lätt att veta hur ett plagg kommer att sitta, bara genom att läsa storlekstabellerna och se hur kläderna ser ut. Man får liksom alltid utgå ifrån att modellerna är smalare och ha större bröst än de flesta vanliga människor, så brukar det gå bra att hitta saker som passar. Det är inte som i barndomen, när man fick kläder från postorder och inget passade…

När jag köper kläder online så är det nästan enbart klänningar. Oftast vardagsklänningar, för jag går ju inte på särskilt många fashionabla tillställningar, och jag är inte särskilt förtjust i att ha jeans eller andra byxor på mig. Kjol eller klänning, det är jag. Och det går knappt att hitta bra klänningar hos några av de stora klädkedjorna med fysiska butiker – antingen är det klänningar som är för glittriga för vardagsbruk, eller så är de för korta. De flesta är ärmlösa också, och det är ju bara på sommaren det egentligen funkar riktigt bra med sådana.

Kjol, kvinna i silhuett

Har hittat väldigt många fina vardagsklänningar på Irispelle.se, både med lång och kort ärm. Det är väldigt svårt att hitta snygga klänningar som inte känns alltför festliga för att ha till vardags, och som har ärm. Dessutom har de en hel del roliga mönster och tryck, och inte bara en massa tråkiga blekrosa nyanser som finns i affärer överallt. Jag hatar blekrosa kläder.

Man får tänka på lite fler faktorer än bara hur klänningen ser ut när man står upp, när man sitter i rullstol ibland. Det är svårt att hitta klänningar som är långa nog, bekväma nog och inte skaver någonstans. Konstigt nog så verkar de stora kedjorna med fysiska butiker helt ha tappat bort konceptet mjuka, sköna och stilrena vardagsklänningar, så det är tur att det går att hitta sådana kläder online. Handlar du kläder online?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/03/skont-att-handla-klader-online/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.